Hoppa till sidans innehåll

Inte svenskornas helg i Maribor

22 FEB 2015 14:42
Det ville sig inte riktigt för de svenska tjejerna i helgen i Maribor, Slovenien. Bäst blev Frida Hansdotter med en nionde plats i söndagens slalom.
  • Skapad: 22 FEB 2015 14:42

I lördagens storslalom hade vi sex tjejer till start, där fem av dem kvalificerade sig till andra åket.
Sara Hector som var 16:e efter första åket, fick till ett bra andraåk och klättrade fem placeringar upp till en elfte plats, och blev bästa svenska. Frida Hansdotter gör återigen en bra storslalomtävling och blir 14:e tjej.
Varken Jessica Lindell Vikarby eller Maria Pietilä Holmner får riktigt till det och slutar 22:a respektive 24:a. Nathalie Eklund tar karriärens första WC-poäng i storslalom när hon blir 25:a.

Lördagens tävling vanns av suveränen Anna Fenninger, och nu drar hon ifrån i storslalomcupen och knappar även in på ledaren av den totala cupen, Tina Maze, sen Tina körde ur i första åkte.

I söndagens slalom hade Frida en femteplats efter första åket, men tyvärr tappade hon tid redan fram till första mellantiden och gick sen in som sexa i mål för att sluta på en niondeplats. I och med detta så tappar Frida ledningen i slalomcupen, och är nu 40 p efter Mikaela Schiffrin med två slalomtävlingar kvar, Åre om två veckor och finalen i Meribel veckan efter.

Charlotta Säfvenberg får till ett kanonbra andraåk och klättrar i andra åket upp till en tionde plats och tangerar sitt personbästa i Världscupen.

Övriga svenskor gick det mindre bra för, Emelie Wikström slutar på en 17:e plats, Maria Pietilä Holmner blir 20:e, Nathalie Eklund 24:a och tyvärr grenslade Anna Swenn Larsson i första åket.

Söndagen bjöd vädermässigt på regn i Maribor, men arrangörerna hade gjort ett fantastiskt jobb med underlaget och saltat på ordentligt så att det höll väldigt bra för alla startande i andra åket.

Tjejerna får nu åka hem och ladda batterierna på hemmaplan för att sen träna lite i Åre inför kommande tävlingar 13-14 mars. 

Foto: Nisse Schmidt 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info