Hoppa till sidans innehåll

Kajsa Kling först ut av svenskarna på VM

04 FEB 2015 17:56
Igår tisdag började alpina VM i Vail/Beaver Creek, två veckor framöver kommer elva tävlingar köras där tio guldmedaljörer och en nation ska hyllas. Först ut på programmet var damernas super-G där vi hade Kajsa Kling på start.
  • Skapad: 04 FEB 2015 17:56

Det var nyckfulla vindar i Raptor, Beaver Creek och tävlingarna fick skjutas fram 30 min och man flyttade även ner starten. Och när det väl kom igång kunde man se att vinden tog tag i åkarna på vissa ställen. Inte helt rättvist var det några av åkarna som sa efteråt. För Kajsas del var det inget hon tänkte på under åket.

Kajsa körde riktigt bra på den övre delen och hade många fina svängar där andra haft problem. Tyvärr missade hon i sista svängarna innan mål och var rätt långt ut och tappade mycket tid. Kajsa blev tillslut åtta, ett helt klart godkänt resultat.

- I det stora hela var det helt ok, jag har varit topp tio hela säsongen i super-G och det är där jag presterar idag. Jag hade väl hoppats på lite bättre men är ändå nöjd, sa Kajsa efter tävling.

- Vissa delar var bra och vissa delar av åket var mindre bra, men jag tar med mig det bra till störtloppet på fredag. Det är första gången jag kommer ner på ett VM, så det känns ju kul, hahaha, fortsätter Kajsa.

Kajsa får en ny chans som sagt på fredag när det är dags för störtlopp, så nu är det bara att vila, ladda om och ge järnet igen!

Onsdagens störtloppsträning är inställd då det väntas mycket snö i Beaver Creek, uppemot 40 cm säger ryktet. Så nästa träning blir imorgon torsdag.

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info