Hoppa till sidans innehåll

Korsbandsskada för Matts Olsson

24 SEP 2015 08:00
Det blir inget tävlande för Matts Olsson denna säsong, skadan i höger knä var värre än befarat.
  • Skapad: 24 SEP 2015 08:00

Skadan för Matts Olsson, som i lördags fick avbryta landslagslägret i Argentina, var värre än befarat. Magnetröntgen som gjordes under tisdagen på Sophiahemmet i Stockholm visar att det främre korsbandet i höger knä är av.

- Positivt för Matts är att han har full rörlighet i knät och ingen svullnad, så vi planerar att göra operation på Sportmedicin i Umeå inom en snar framtid, säger landslagsläkaren Per Liljeholm.
- Matts har inte så stora sviter av sin skada, men viktigt nu är att han behåller rörligheten i knät och håller nere eventuell svullnad fram till operation, fortsätter Liljeholm.

Det var alltså under ett träningsåk i Ushuaia, Argentina, där herrarna i världscuplaget ligger på läger sedan några veckor tillbaka som olyckan var framme när Matts kom lite djupt i en sväng.

- Det är skittråkigt rent ut sagt, men nu är det inte mycket att göra åt så det får ta den tid det tar att komma tillbaka ordentligt. Jag siktar på att vara tillbaka helt med skidåkningen till nästa säsong drar igång, säger Matts Olsson.


Kontaktpersoner:
Ulrika Svensson, 070-681 2005
För medicinska frågor: Per Liljeholm 073-821 7030 

 

Foto: Nicklas Blom 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info