Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kristoffer Davidsson

Kungligt besök hos Alla på snö

15 JAN 2015 19:04
Det var många förvånade barnansikten som tittade en gång extra på personen som klev ur den blänkande svarta bilen. Men till slut kände de igen honom – Prins Daniel hade kommit på uppskattat besök.
  • Skapad: 15 JAN 2015 19:04

Det började som en helt vanlig Alla på snö-dag i Hammarbybacken i Stockholm. Ledarna från gymnasieskolan fanns på plats redo att hjälpa till. Skolbarnen anlände och började med viss möda sätta på sig slalomutrustningen som delades ut från skiduthyrningen.

Men ganska snart började pannor att läggas i djupa veck – hur kom det sig att det var så många journalister och fotografer på plats? Och vem var det som klev ur den blänkande svarta bilen?

Det började tisslas och tasslas och spekulerandet var igång. Men till slut var det någon som knäckte nöten.

– Prins Daniel, det är ju Prins Daniel!

Det blev en dag många sent ska glömma. Prinsen var inte sen att uppmärksamma barnen. Och han trivdes som fisken i vatten.

– Hej, ska vi åka lift tillsammans?

Det glada tisslandet byttes snabb till stora förvånade barnaögon. Frågade Prins Daniel om han fick åka lift med mig? Visst var det så.

Prinsen bjöd verkligen på sig under hela besöket. Det var många glada barn som fick minnesvärda liftturer eller en oväntad skidkompis att åka med. Det syntes tydligt när prinsen kom susande ned för backen med horder av barn runt omkring benen (han visade sig för övrigt vara en mycket duktig skidåkare).

Vissa åkte till och med så nära att det resulterade i en och annan vurpa. Men då fick de snabbt hjälp upp på benen igen av en vänlig hjälpande kunglig hand.

– Prinsen har ett genuint intresse av både hälsa, natur och idrottande och Svenska Skidförbundets projekt Alla på snö inbegriper just allt detta. Vi vill genom Alla på Snö få fler barn att upptäcka snöglädje och att inspirera dem till en mer aktiv fritid, berättar Charlotta Bürger Bäckström, projektledare för Alla på snö.

Alla på snö tackar Prins Daniel för det oförglömliga besöket som berikade dagen i Hammarbybacken!

Läs mer om Alla på snö

Här följer några bilder från det minnesvärda besöket.

150115-APS-Hammarbybacken-pressen-KRISTOFFER-DAVIDSSON-800-476
Barn, ledare och pressen flockades runt prinsen när han välkomnades av Svenska Skidförbundets ordförande Mats Årjes och Alla på snös projektledare Charlotta Bürger Bäckström. Foto: Kristoffer Davidsson.

150115-APS-Hammarbybacken-Barn-vy-KRISTOFFER-DAVIDSSON-800-476
Dagen bjöd på vackert väder och en hisnande vy över Stockholm för de som vågade sig ända upp i Hammarbybacken. Foto: Kristoffer Davidsson.

150115-APS-Hammarbybacken-PRD-i-backen-KRISTOFFER-DAVIDSSON-800-476
Det är inte varje dag man får kungligt sällskap i backen. Foto: Kristoffer Davidsson.

150115-APS-Hammarbybacken-killar-KRISTOFFER-DAVIDSSON-800-476
Ibland är det skönt att sätta sig ned och vila benen. Foto: Kristoffer Davidsson.

150115-APS-Hammarbybacken-glad-tjej-KRISTOFFER-DAVIDSSON-800-476

Äkta snöglädje! Foto: Kristoffer Davidsson.

150115-APS-Hammarbybacken-PRD-avtackas-KRISTOFFER-DAVIDSSON-800-476

Alla på snös projektledare Charlotta Bürger Bäckström tackar Prins Daniel för besöket genom att överlämnar en Alla på snö-jacka att ta med hem till Prinsessan Estelle. Foto: Kristoffer Davidsson.

Skribent: Lotte Jernberg

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info