Hoppa till sidans innehåll

Lilla Världscupen rullar på

12 FEB 2015 15:21
Lilla Världscupen är i full gång och mer än hälften av alla deltävlingar är nu genomförda. Vi fick några ord med Per Danielsson, arenaansvarig i Östersund Frösö SLK.
  • Skapad: 12 FEB 2015 15:21

I helgen står följande klubbar som värdar för deltävlingar; Vilhelmina IK, Djurgårdens IF AF, IFK Lidingö Slalomklubb, Härnösands Alpina Klubb, Bollnäs AK, Arboga Alpina, Edsåsdalens SLK, Leksands SLK, Edsbyns IF Alpina Förening, Getbergets Alpina IF, Grums SLK, IFK Sävsjö och Kungsbergets AK.

Om mindre än en månad drar LVC-finalerna igång och turnén startar i Sundsvall och i Valfjället. Sist ut är Duved där Östersund Frösö SLK står som arrangör, det är inte första gången som ÖFS arrangerar LVC-final.

– Vi arrangerade U12-finalen i vår hemmabacke, Gustavsbergsbacken, för två år sedan. Men när vi i år arrangerar en U14-final med SG så räcker vår egen backe inte riktigt till, vi har därför valt att samarbeta med Duved i detta arrangemang. Vi har redan ett mycket bra samarbete med Duved då vi sedan många år bland annat arrangerar Guldhjälmen tillsammans. Genom att arrangera tävlingen i Hamrebacken hoppas vi på att kunna bjuda på tävlingar med perfekta förutsättningar, säger Per Danielsson, arenaansvarig.

Hur många åkare ställer upp i tävlingen?
– Jag tror inte att alla anmält sig till finalen då det fortfarande pågår deltävlingar, men vi räknar med att cirka 150–160 åkare kommer till start.

Hur är känslan inför årets final?
– Känslan är bra och vi jobbar för fullt för att knyta ihop arrangemanget med tävlingarna, boende, invigning, kamratmiddag med mera. Vi försöker dessutom hitta någon liten överraskning som gör det hela lite mer minnesvärt.

Skribent: Lisa Ek

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info