Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt Matts Olsson

Lyckat storslalom SM i Sollefteå

27 MAR 2015 20:10
Under fredagen fortsatte SM veckan i Sollefteå. I dag var det dags för storslalom på Hallstaberget i Sollefteå. Förra gängen SM gick av stapeln på Hallstaberget var 1995.
  • Skapad: 27 MAR 2015 20:10

Det var ett ymnigt snöfall som mötte deltagare, ledare, funktionärer och publik på Hallstaberget i morse. Trots detta lyckades arrangörerna väldigt bra med att preparera banan och underlaget så det blev rättvisa förhållanden där samtliga deltagare hade samma förutsättningar. – Det var otroligt bra underlag idag, bättre än på många av säsongens världscuptävlingar säger en glad guldmedaljör från dagens tävlingar, Matts Olsson.
Efter första åket var det otroligt jämn på herrsidan, det var nio åkare inom fem tiondelar. Det blev en rafflande strid om medaljerna i andra åket, ledaren efter första åket, Felix Monsén gjorde en miss på ett platt parti i banan som kostade honom viktiga tiondelar i striden om medaljerna. – Man måste satsa 100 % för att vara med och slåss om medaljerna i dessa sammanhang, i dag gick det inte vägen säger Monsén. Guldet gick i stället till dagens stora favorit Matts Olsson, silvret till André Myhrer samt bronset till Matias Rönngren.

20150327_143507
Damernas tävling blev också spännande med små marginaler i toppen. Ylva Ståhlnacke ledde efter första åket med endast 16 hundradelar före Frida Hansdotter och 20 hundradelar före Sara Hector. Efter ett starkt andra åk lyckades Ylva behålla ledningen och knipa guldet åtta hundradelar före Sara Hector som i andra var snabbast och passerade Frida som knep bronset i dagens SM storslalom.

20150327_143408
Nu blickar vi fram mot lördagens slalomtävling i Sundsvall. Det har under det senaste dygnet kommit en hel del blöt snö även på Södra berget i Sundsvall vilket gör att organisationen i Sundsvall har en hel del arbete framför sig med att ta bort den snö som fallit. – Som tur är har vi en bra botten (packad/frusen snö) säger pistmaskinföraren Daniel Urander.
Fullständiga resultat från dagens tävlingar hittar ni under följande länk: http://data.fis-ski.com/alpineskiing/results.html?place_search=&seasoncode_search=2015&sector_search=AL&date_search=&gender_search=&category_search=NC&codex_search=&nation_search=SWE&disciplinecode_search=&date_from=01&search=Search&limit=50

Foto: Nisse Schmidt och Ville Bylin

Skribent: Ville Bylin

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info