Hoppa till sidans innehåll

Markus Larsson bäste svensk i söndagens slalom

11 JAN 2015 15:24
Det var tuffa förhållanden i Adelboden när det var dags för slalom för herrarna. Regnet som öste ner på morgonen övergick lagom till start i kraftigt snöfall och dålig sikt, vilket tvingade arrangörerna att skjuta fram starten halvtimme.
  • Skapad: 11 JAN 2015 15:24

Sverige har ett starkt slalomlag och kom med sju taggade killar till start, fyra av dem i första startgrupp. Det märks att det börjar tajta till sig inför VM och att det är hård konkurrens om de fyra platserna för slalomherrarna.

Markus Larsson, som låg 17:e efter första åket, fick till ett kanonåk i andra med andra bästa tid, vilket gjorde att han klättrade tio placeringar och slutade på en sjunde plats, säsongens bästa. Larsson var dock lite förvånad att det gick så bra. – Men jag gillar att köra i Adelboden, och det är bra att formen kommer nu, säger en glad Markus.

Födelsedagsbarnet André Myhrer var väldigt nöjd med dagens åttonde plats. – Jag är nöjd. Det är på rätt väg och det finns mer att ta, det stora målet är VM så jag får se till att göra ett till bra resultat på nästa stopp i Wengen, sa Myhrer efter tävling.

Efter första åket hade vi Mattias Hargin på en sjätte plats, och Jens Byggmark bara en hundradel efter på sjunde. Morgonens snöfall hade dock gjort underlaget lite lurigt. – Jag vågade inte riktigt trycka igenom och det vart segt och ingen fart på svängarna, sa Mattias efter första åket.
I andra körde tyvärr Byggis ur och Mattias tappade tid redan i början av andra och rasade ner till en 14:e plats.

Anton Lahdenperä, som låg 13:e efter första, tappade tid på mellanpartiet och slutade på en 16:e plats.
För Axel Bäck blev det tyvärr en snabb sorti i första åket, när han efter bara tio sekunder hamnade på en innerskida och körde ur. Calle Lindh hade det tufft med startnummer 47 och kvalade inte till andra åket.  

Dagens slalom vanns av italienaren Stefano Gross, bara 0,02 s före tvåan Fritz Dopfer, Tyskland som i sin tur bara var 0,01 s före Marcel Hirscher som knep tredje platsen.  
På tisdag kväll är det dags för damernas slalom från Flachau, där vi har sju tjejer till start. Killarna drar vidare till Wengen, där det blir en ny slalom på söndag. 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info