Hoppa till sidans innehåll

Mattias Hargin vinner slalomen i Kitzbühel!

25 JAN 2015 23:09
Äntligen! Han har hållit på den ett tag, den första världscupsegern, men idag kom den, i Kitzbühels prestigefyllda slalom. Förutom ära, pengar och pokaler föräras vinnare med en egen gondol. – Jag ska åka runt i den hela sommaren, sa en glad Mattias.
  • Skapad: 25 JAN 2015 23:09

Hargin som låg trea efter första åket, 0,42 s efter ledande Hirscher, fick till ett monsteråk i andra som ingen av de övriga kunde rå på. – Det var svårt, jag visste att det skulle vara svårt, men idag tänkte jag att nu kör jag och släppte på, jag vågade riskera mer än jag brukar, säger Mattias.

Och det är inga dåliga åkare som han har efter sig på pallen, ledaren av slalomcupen, Felix Neureuther var trea, 0,63 s efter och den alltid så snabbe Marcel Hirscher var tvåa, 0,49 s efter. – Det är kul att vinna när de två bästa är med på pallen, när inte någon av dem har bränt, då känns det sjukt skönt att kliva upp och ta dem, sa en väldigt nöjd och glad Mattias.  

Mattias som haft en stabil säsong hittills, med fyra topp-tio placeringar, fick äntligen till det i båda åken. Och med två veckor kvar till VM, stiger nu medaljchanserna. – Förhoppningsvis kommer jag att kunna fortsätta åka så här bra, och det känns skönt och veta att man kan vinna och vara på pallen och ha med sig ett bra självförtroende när man kommer till VM. Väl där kommer jag ge allt, säger Hargin.

Av sex svenska åkare på start hade vi med oss fyra till andra åket. Markus Larsson kniper ännu en topp-tio placering när han blir just tia idag, och André Myhrer slutar på en 13:e plats. Jens Byggmark hade lite svårt att hitta tempo och tappade i andra åket till en 24:e plats. Tyvärr kvalade varken Anton Lahdenperä eller Calle Lindh till det andra åket.

Killarna kör igen nu på tisdag 27 januari, när det är dags för kvällstävling i Schladming, sista slalomen innan VM.

Även Kajsa Kling visar gryende VM-form när hon idag i St Moritz gjorde sitt näst bästa resultat någonsin när hon var fyra i super-G. Vann gjorde Lindsey Vonn före Anna Fenninger och trea var Nicole Hosp. 

Foto: Nisse Schmidt 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info