Hoppa till sidans innehåll

Matts Olsson femma i Beaver Creek!

14 FEB 2015 01:13
En fin femteplats blev det tillslut för Matts Olsson i dagens storslalom på alpina VM i Vail/Beaver Creek. Han hade verkligen slagläge efter första åket, då han inför andra låg på en sjätteplats, bara 0,24 s upp till pallen.
  • Skapad: 14 FEB 2015 01:13

Matts har visat på träning här i USA senaste veckan att han börjar hitta formen och att han har farten i sig. Skidbytet till denna säsong har tidigare ställt till det lite, men nu funkar bevisligen materialet som det ska. Och det lyser självförtroende och lugn över honom.

- Jag har varit på gott humör senaste veckan, det har gått bra att åka och jag har en säkerhet i min åkning, jag känner mig trygg idag när jag står på start. Idag har känslan varit att det skulle gå bra. Jag har tänkt i veckan att jag skulle kunna ta medalj, men sen har jag tänkt, Matts du har inte ens varit på pallen i Världscupen… men det är svårt att slå ifrån sig, favoriterna kan ju misslyckas, de hade lite mer press på sig idag än vad jag hade, säger Matts efter tävling.

- Men jag är väldigt nöjd med min femteplats. Det var två bra åk och jag är i bra form så det känns lätt att åka, även om inte varje sväng är hundra så blir det bra till slut, fortsätter Olsson.

Nu blir det hemfärd till Sverige och Värmland imorgon för några dagars vila och sen avsluta med tre storslalomtävlingar i Världscupen.

Tyvärr gick det sämre för André Myhrer och Calle Lindh. André körde ur efter ca 30 s i första åket, flög över en kant som många åkare haft problem med. Calle kvalade in som 30:e man till andra åket och startade först, men hade problem redan i mitten av banan för att sen några käppar innan mål köra ur.

Ted Ligety USA tog sitt tredje raka guld i storslalom och är nu mera historisk, ingen annan på herrsidan har gjort det. Marcel Hirscher knep andra platsen och Alexis Pinturault körde upp sig till bronsplats. 

Foto: Jonas Ericson  

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info