Hoppa till sidans innehåll

Matts gör säsongsbästa och blir elva i Adelboden

10 JAN 2015 16:54
Dagens storslalom bjöd på varmt väder och lite lätt regn innan start. Det var dock inget som hindrade publiken att komma till tävlingen, hela 29 000 fans fanns på plats i målområdet inför första åket.
  • Skapad: 10 JAN 2015 16:54

Matts Olsson som haft det tufft hittills denna säsong med en 20:e plats från Åre som bästa resultat, visade nu att han är på väg åt rätt håll och var lättad efteråt. – Jag är nöjd, det är kul att få vara lite glad igen, och skönt att få ett resultat och känna att man är med i alla fall, sa Matts efter tävling.

Olsson fick till ett riktigt bra första åk, det var många som hade problem och avstånden blev stora. Efter att bara ha varit 25a i första mellantiden knappade han in tid från andra mellantiden och neråt och gick in som sjunde man, 1,66 s efter ledande Hirscher. I andra fick han tyvärr problem i sista branten och tappade fyra placeringar, till en elfte plats.

Österrikaren Hirscher tog sin fjärde storslalomseger för säsongen, tvåa var fransmannen Alexis Pinturault och trea Henrik Kristoffersen från Norge.

För övriga svenskar gick det sämre. André Myhrer hamnade på en snöplig 31 plats efter första åket och kvalade inte till det andra. För Calle Lindh, som stack ut med startnummer 39, var lång efter i mål.
– Det kändes som om snön var död och jag fick ingen fart alls, sa Calle efteråt. För Mattias Rönngren blev det snabb sorti när han kom alldeles för rakt på en käpp efter bara 20 sekunders åkning, och hann inte med till nästa, med uråkning som följd.

Imorgon är det dags för slalomkillarna att ta sig an hanget i Adelboden. 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info