Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dniel Urander SM Parallell Sundsvall

Max-Gordon Sundquist och Anna Svenn Larsson SM vinnare i Parallellslalom

29 MAR 2015 14:23
SM i parallellslalom är avgjort på Södra berget i Sundsvall. Herrarna vanns av Östersund/Frösö Slalomklubbs Max-Gordon Sundquist och damklassen vanns inte helt oväntat Rättvikstjejen Anna Svenn Larsson.
  • Skapad: 29 MAR 2015 14:23

I dag var det regnigt och blåsigt på Södra berget, det är dock inget som stoppar deltagare och funktionärer inom den alpina sporten från att göra SM i parallell till en minnesvärd dag för samtliga inblandade. Trots att det var varmt i luften samt ett ganska kraftigt regnväder har Sundsvalls slalomklubb lyckats med underlaget. Från början var det lite lös snö i banan, efter ett antal åk kom man dock ner på ett hårdare underlag som gjorde att man kunde genomföra tävlingarna på ett bra sätt. Parallellslalom är en rolig gren inom den alpina sporten där åkarna möter varandra man mot man eller kvinna mot kvinna. Sverige kommer närmaste åren arrangera världscup i parallellslalom i Stockholm vilket kommer bli väldigt spektakulärt.
I herrtävlingen var André Myhrer stor favorit då han under åren visat att han är duktig i denna gren samt att han dessutom varit med och plockat hem en VM medalj samt en andra plats i världscupen under den gångna säsongen. André togs sig hela vägen till final där han mötte Max-Gordon Sundqvist. Max-Gordon som visade stor självsäkerhet under hela dagen lyckades knipa guldet före André, det var en stor bedrift av honom. Bronset gick även i dag till Emil Johansson från SK Vitesse, han slog Moras Fredrik Bauer i matchen om tredjepris.

_J4A0023
I damtävlingen var Rättviks Anna Svenn Larsson en av förhandsfavoriterna, hon har precis som André varit med och tagit hem en VM medalj samt en andra plats i världscupen i år. Med gårdagens SM guld i bagaget kom hon till dagens tävling med stort självförtroende. Hon gick hela vägen och slog Emelie Wikström från Sävsjö i en spännande final. Bronset gick till Leksands SLK:s Nathalie Eklund som i bronsmatchen slog Umeå´s Charlotta Säfvenberg.

20150328_094057
För fullständiga resultat i samtliga matcher kan ni besöka följande sida: http://www.sundsvallsslalomklubb.se/sm-2015/wp-content/uploads/2015/02/Parallellstege_64_SM_Resultat.pdf

Skribent: Ville Bylin

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info