Hoppa till sidans innehåll

Nya utmaningar väntar Hans Olsson

16 APR 2015 11:00
Från 1 augusti är det nya utmaningar som väntar för fartspecialisten Hans Olsson. Hans kommer då att anställas i Åre 2019 AB, det bolag som ska planera och genomföra alpina VM i Åre 2019.
  • Skapad: 16 APR 2015 11:00

– Vi tycker det är otroligt kul att kunna koppla en före detta aktiv till det operativa arbetet mot VM, vi värdesätter Hans erfarenhet och kunskap som han samlat på sig efter elva år i världscupcirkusen väldigt högt. Hans kommer till en början vara involverad i många olika områden, säger Niklas Carlsson, VD Åre 2019 AB.

– När Niklas frågade om jag hade lust att hoppa på tåget mot VM 2019 så dröjde det inte länge förens ett brett leende spred sig över mitt ansikte, jag brinner extremt mycket för denna adrenalinfyllda och actionspäckade sport, så det var ett självklart val för mig, säger Hans Olsson.

Med detta så kommer också Hans att avsluta sin alpina karriär. En karriär som de senaste tre åren tyvärr varit kantad av skador, då Hans har dragits med en del skavanker i kroppen som gjort att han inte kunna prestera på den nivån han velat.

30-årige Mora-åkaren världscupdebuterade 2004 i Kvitfjell, Norge. Efter det har han deltagit i ett OS, tre VM och det har blivit 155 världscupstarter. Genom åren har han tagit två pallplatser på världscupen och Hans har som bäst varit rankad 12:a i störtlopp. Därtill har han elva SM-guld i störtlopp och super-G. – Även om jag inte vunnit några mästerskapsmedaljer så ser jag mig själv som framgångsrik. Jag kan inte föreställa mig att många har njutit och haft så kul av racingen som jag har haft under de elva åren i Världscupen. Alla kompisar och vänner jag har skaffat mig jorden runt är helt otroligt, alla skratten som jag delat med mina konkurrenter och kompisar. Även om det varit en fantastisk tid så känner jag faktiskt just nu en känsla av att jag ska börja, snarare än att jag skall sluta, summerar Hans Olsson.

– Från Skidförbundets sida vill vi självklart tacka Hans för alla år som han har satsat och förgyllt svensk alpin skidåkning. Jag hoppas att vi i framtiden kan hitta ett samarbete där vi tillsammans med Hans kan nyttja hans erfarenhet som stöttning till våra yngre fart-åkare. Vi önskar Hans lycka till med nya jobbet och vad som komma skall i framtiden, säger Ville Bylin, alpin chef.

Hans kommer att finnas på plats med landslaget i Sälen under Sälen Winter Games 17-19 april.


Kontaktperson: Ulrika Svensson, 070 681 2005

Foto: Nisse Schmidt  

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info