Hoppa till sidans innehåll

Ny pallplats för Frida Hansdotter i Aspen

30 NOV 2015 05:56
Efter tredjeplatsen i lördags fanns det ingen anledning att spara på krutet för Frida Hansdotter i söndagens slalom. Satsningen gick hem och hon fick återigen kliva upp på pallen efter dagens andraplats.
  • Skapad: 30 NOV 2015 05:56

Hansdotter la i en extra växel i det andra åkets övre del och var till och med snabbare än Shiffrin där. Frida tappade sen lite i slutet av banan, men hon är imponerande stabil och har fått en stark inledning på säsongen.
– Det är helt fantastiskt att kunna starta upp slalomsäsongen med två pallplatser. Jag tar med mig bitar i åkningen som är riktigt bra, men jag fick kämpa lite med min set-up på materialet. Nu åker vi hem och laddar om för tävlingarna på hemmaplan i Åre om två veckor, säger Frida Hansdotter.

För Frida var det övre delarna riktigt bra i båda åken, men sen får hon kämpa lite i den nedre delen från sista mellantiden till mål. Lika som igår upplever Frida att snön är aggressivare där och att hon tappar sin position och blir lite sittande.
Även idag var det som sagt suveränen Mikaela Shiffrin som tog hem segern och det är just i slutet av banan som Shiffrin får någon otrolig fart under skidorna.

Maria Pietilä Holmner visade väldigt fin åkning i första åket och var på en sjunde plats inför det andra. Som Maria sa igår så har hon problem med ryggen, hon är stel och saknar rörelsen att vara på. Detta märktes i det andra åket när hon blev lite försiktig och tappade lite och några placeringar till en 12:e plats.
Men helgen var ändå ett steg i rätt riktning för Maria, med riktigt fin och bra åkning både idag och igår.

Emelie Wikström visade positiv åkning och fick till ett kanonåk i första och kom ner med åttonde tid. Hon åkte bra även i andra åket men kom inte riktigt in i flytet och tappade tyvärr placeringar till en 16:e plats.

Nathalie Eklund var nöjd med dagen. Två helt ok med bra insats! Hon bommade lite i nedre delen av andra åket, men åkningen som Nathalie visade idag är i rätt riktning. En 21:a plats blev det tillslut för Leksands-åkaren.

Det ville sig inte riktigt för Anna Swenn Larsson idag. I första åket var hon väldigt försiktig i början av banan och i det andra åket fick hon inte tillräckligt mycket fart under skidorna, tappade tre placeringar till en 24:e plats. Anna får ändå ta med sig den positiva åkningen hon visade i andra åket igår!

Sara Hector körde tyvärr ur första åket. Magdalena Fjällström hade tyvärr inte marginalerna på sin sida, utan blev 31:a och kvalade inte till andra åket. Charlotta Säfvenberg skadade sin fot igår när hon körde ur andra åket, så hon startade inte i dagens tävling men räknar med att vara tillbaka om två veckor när det är dags för världscupcirkusen att gästa Åre.


Foto: Agency Zoom 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info