Hoppa till sidans innehåll

Organisation landslag säsong 2015/2016

07 JUL 2015 22:36
Sommaren är i full gång, men det är inte långt kvar tills vi får se skidåkning igen! Om endast 15 veckor, eller närmare bestämt 108 dagar är det dags för den alpina premiär i Sölden 24–25 oktober, som vi längtar!
  • Uppdaterad: 23 AUG 2016 16:22

Våra landslag ligger i hårdträning för att förbättra sin fysik ytterligare innan det är dags att stå på snö igen i början av augusti.

Vi har nu satt organisationerna för landslagen, både på herr- och damsidan. Många nya ansikten och en del gamla, extra glädjande är att två av de nya tränarna är kvinnor.

Herrchef Heinzpeter Platter och damchef Lars Melin som båda är nya på sina poster, tycker att tränarstaben är den starkaste det går att få tag på.
Ny alpin chef i Tommy Eliasson Winter kommer också tillträda från 1 augusti då Ville Bylin har valt att avsluta sin tjänst på grund av familjeskäl.  Tommy kommer närmast från en tjänst som sportchef för Skicross-landslaget och har ett förflutet som både alpin- och skicrossåkare.

Tillsammans med HP på herrsidan kommer vi se Magnus Andersson (ansvarig SL), Niklas Rainer (ansvarig GS) och fystränare Thomas Sjödin att jobba på med världscuplaget. Anders Andersson som har hand om våra yngre förmågor i Europacuplaget får förstärkning av Anders Nilsson, som valt att gå över till herrsidan från damerna där han varit de senaste åren och även Stefan Rasteby kommer att vara med som tränare med EC-killarna. Juniorherrarna kommer denna säsong att skötas av två gymnasietränare – Ulf Emilsson (Järpen) och Charlie Laband (Malung).

För tjejerna är det Christian Thoma, Matias Eriksson och Calle Enocsson som kommer att vara tränare för världscuplaget där också Hans Ottosson fortsätter som tränare med fokus på fart. Kristina Hultdin är en härlig förstärkning till tränarestaben, hon kommer att ta hand om vårt europacuplag på damsidan. Erika Holmberg, också hon ny tränare kommer att jobba mest med juniortjejerna där hon på höstens läger får assistans av Mimmi Persson. I november när tävlingssäsongen och Europacupen drar igång kommer Kristina och Erika bilda team som EC-tränare.

Både herr- och damsidan börjar som sagt skidsäsongen nu i augusti, närmare bestämt i Stelvio. Herrlaget Världscup fortsätter sen sin försäsong med skidåkning i Argentina, Sydamerika, där tjejerna stannar i Europa med träning i Saas-Fee i två omgångar, de som har siktet inställt på fart åker till Zermatt i september.

Både HP och Lars känner sig väldigt trygga med uppladdningen inför säsongen som då drar igång om 15 veckor, eller 108 dagar, med de traditionella storslalomtävlingarna i Sölden, Österrike. Tävlingssäsongen rullar sen på till mitten av mars där finalen i år är i St Mortiz, Schweiz, deras testevent inför VM 2017.

Tävlingar på hemmaplan i Sverige blir det både för herrarna och damerna. För tjejerna väntar Världscup i Åre på Luciahelgen12-13 december, det kommer bli glatt värre då det är världscuptävling nr 99 och 100 som arrangeras i Åres historia.
Våra fantastiska slalomåkare kommer sen få visa vad de går för när det är dags för Världscup och parallellslalom i Stockholm, Hammarbybacken den 23 februari. Det är totalt 32 åkare, de 16 bäst rankade herrar och damer, som får starta, och med facit från förra året hoppas vi på många svenskar på start! Denna kvällstävling kommer bli en riktigt bra folkfest mitt i vår huvudstad!

Med detta sagt önskar vi en bra fortsatt sommar och med hopp om en riktigt bra säsong för Ski Team Sweden Alpine!

 

Alla tränare med kontaktuppgifter hittar du här

Foto: Nicklas Blom  

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info