Hoppa till sidans innehåll

Personbästa för Kajsa Kling i Lake Louise

06 DEC 2015 14:51
Kajsa Kling kunde vid säsongens andra störtlopp slå till med karriärens bästa resultat i störtlopp då hon slutade på femte plats.

  • Skapad: 06 DEC 2015 14:51

Kajsa som senaste dagarna besvärats av ett ryggskott gick ut med startnummer 14 och kunde trots svåra förberedelser finnas med i tätstriden.

– Jag har slitit med ett ryggskott sedan i onsdags och missade torsdagens träning då jag var alldeles för stel. En sån här liten ”skada” gör tillvaron inte bara svår utan mycket smärtsam så jag är väldigt glad över att kunna prestera på den här höga nivån trots detta, säger Kajsa Kling. 

En miss i mitten av banan var nära att förstöra dagen men Kajsa lyckades bibehålla sin hastighet och var sedan faktiskt i topp av på den avslutande delen av banan.

–  Jag gjorde en miss i den delen av banan som vi kallar ”fall away” men jag tyckte att jag lyckades bibehålla hastigheten och reda ut det på ett bra sätt. Jag vet att jag är duktig på att bära med mig hastighet ut mot flackare partier och uppenbarligen lyckades jag med det även om min linje inte var optimal, fortsätter Kajsa Kling. 

Lindsey Vonn dominerade även dagens störtlopp och vann med dryga sekunden före Schweiz Fabienne Suter och Österrikes Cornelia Huetter.

Helena Rapaport tävlandes för Mälaröarnas slalomklubb har under veckan debuterat  i världscupen och slutade på 39:e plats.

–  Tyckte att jag gjorde en godkänd insats idag även om jag gärna hade varit utan det stopp jag fick i mittenpartiet. Det känns som att jag lärt mig mycket senaste dagarna och jag ser fram mot att fortsätta utmana mig själv i morgondagens Super G då jag börjar känna mig bekväm i den här backen, säger Helena Rapaport efter tävling. 

Söndag 19.00 svensk tid är det dags för super-G och damchefen Lars Melin är fylld av förhoppningar:

– Kajsa har åkt mycket bra skidor sista tiden och jag tror att hon har bra självförtroende efter framgången här igår och hennes avslutande åk vid storslalomen i Aspen förra helgen. Jag skulle inte bli förvånad om Kajsa finns med och hotar i toppen, säger Lars Melin. 

Söndagens super-G avslutar damernas nordamerikanska turné och nästa stopp för våra svenska damer är vid hemmatävlingarna i Åre som avgörs under nästa helg.

Foto: Head

Skribent: Tommy Eliasson Winter

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info