Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt

Positiv åkning av svenska herrarna i Sölden

25 OKT 2015 15:55
Hård och offensiv satsning av de svenska killarna idag söndag när det var dags för herrarnas världscuppremiär i storslalom.
  • Skapad: 25 OKT 2015 15:55

André Myhrer, Mattias Rönngren och Anthon Cassman var trion som fanns på plats för att försvara de blå-gula färgerna i den otroligt isiga pisten Rettenbach glaciären i Sölden.

I en riktigt uppkörd och tuff banan, krigade sig André Myhrer ner första åket och kom in på en 19:e plats. Med startnummer 12 i andra åket forcerade André på ett riktigt härligt sätt, en åkning som vi inte sett på många år från Bergsjö-åkaren. Han tog in tid till första mellantiden, men sen la han sig på innerskidan i branten, som han på något mirakulöst sätt räddade upp utan att tappa allt för mycket tid. André slutade som 20:e man i dagens tävling.

Helhetsintrycket av André var väldigt positivt, stora delar av banan håll han jämna steg med absoluta världseliten.

Våra framtida stjärnåkare, Mattias och Anthon, visade härlig inställning i årets första tävling. För Anthon var det även världscupdebut. Efter att båda var mindre än sekunden efter i första mellantiden och med en offensiv satsning i branten att ta sig in topp-30 gjorde att riskerna vart för höga och båda körde tyvärr ut i slutet innan flacken. – Jag är ändå nöjd med åkning och insats, hade en skön känsla så här min första Världscup, säger Anthon Cassman.

Vann gjorde den regerande storslalomvärldsmästaren Ted Ligety, USA, före fransmannen Thomas Fanara och med den österrikiska storstjärnan Marcel Hirscher på tredje plats.

Foto: Nisse Schmidt 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info