Hoppa till sidans innehåll
Foto: ADAMKLINGETEG

Sälen Winter Games 15-19 april

15 APR 2015 08:51
Sälen Winter Games är en vinterfest för alla som älskar skidåkning, här möts dagens och morgondagens alpina stjärnor. Tävlingarna arrangeras i Lindvallen den 15-19 april så kom och njut av slutspurten på säsongen!
  • Skapad: 15 APR 2015 08:51

Malungs Slalomklubb har sedan 1980 arrangerat slalomtävlingar på våren i Sälen. Till en början var det bara tjejer som fick starta, och då hette den Snödroppsslalomen. Från 1990 ändrades det till Miss Rossignol och arrangeras tillsammans med Lindvallen. Tanken var att arrangera en högklassig FIS-tävling, där alla kvinnliga deltagare var välkomna, från ung till gammal.

I helgens Mr Ski Funtastic och Miss Ski Funtastic och Ski Funtastic Junior, som tävlingen nu heter, tävlar herrar och damer i slalom i klasserna 12–13 år, 14–15 år, 16 år upp till professionella världscupåkare – en alpin tävling där dagens och morgondagens alpina elit i alla åldrar är med.

Parallellt med storslalomen och slalomen som arrangeras går det även att åka morgonskidåkning med våra landslagsåkare, utmana någon av dem att tävla i parallellslalom, autografskrivning, skidtest med nästa års nyheter, kvällsaktiviteter med artister och mycket mer!

I Valles Vinterspel kan barn upp till 10 år testa på puckel, skicross, speedski och slalom tillsammans med SkiStars skidlärare.

Tillsammans med snowboard- och freeskilandslagen anordnas finalerna i Swedish Slopestyle Tour samt Swedish Snowboard Series. För alla kids och ungdomar körs även Freeskiing Rookie Tour på fredagen.

Alla våra åkare är på plats, och det brukar vara hög standard på tävlingarna. Under helgen finns det många tillfällen att träffa stjärnorna i det svenska alpina landslaget. Du kan åka skidor med dem, se dem tävla och få deras autografer, något som genom åren varit väldigt uppskattat! 

För mer information, klicka in på:  

http://www.skistar.com/sv/salen/events/eventkalender/salen-wintergames/

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info