Hoppa till sidans innehåll

Sara Hector bästa svenska i Aspens storslalom

28 NOV 2015 05:32
Säsongens andra storslalom bjöd på favoritbortfall och svenska uppåkningar! Segern togs hem av schweiziska Lara Gut, före Eva-Maria Brem, Österrike och Federica Brignone, Italien trea. Mikaela Shiffrin som var på väg mot första segern på hemmaplan, la sig på en innerskida några käppar innan mål.
  • Skapad: 28 NOV 2015 05:32

Dagens svenska uppåkning stod Kajsa Kling för. Efter en rejäl miss i första åket lyckades hon med nöd och näppe kvala in till andra, på den allra sista 30:e platsen. Och väl där tog hon chansen, inte ett helt felfritt åk, men riktigt snabbt. Kajsa hade tredje snabbast tiden av alla i andra och klättrade hela 15 placeringar och slutade just på en 15:e plats.
– Jag är riktigt nöjd med andra åket, jag fick ut den åkningen som jag ville. Sen är huvudet inte med i första, jag tycker att någon gång borde jag fatta att jag kan åka bra i två åk, säger Kajsa efter tävling.

Sara Hector var inför dagens tävling rejält taggad. Backen här i Aspen är egentligen inte en ”Sara-backe”, troligtvis den som passar Sandviken-åkaren allra sämst på hela touren. Men Sara gjorde det riktigt bra, och hade bra åkning i vissa partier. Hon gjorde en del missar, bland annat bommade hon rejält in i branten i andra åket och tappade mycket fart. Dagen slutade ändå med att Sara var bästa svenska på en fin åttonde plats.

Maria Pietilä Holmner som dras med ryggproblem var klart påverkade under både första och andra åket. Hon tappar tyvärr en placering i andra åket och slutar på en 19:e plats.
– Jag känner att jag inte har tempot i åkningen och jag vågar inte gå på som jag vill. Jag försöker verkligen göra mitt bästa, men det räcker just nu inte riktigt, säger Maria PH.

Frida gjorde en jättebra insats idag, hon visar igen att hon blir bättre och bättre i storslalom, vilket bådar gott inför framtiden. Efter första åket var Frida elva, och trots lite missar i andra åket klättrar hon några placeringar och slutar på en nionde plats.

Nathalie Eklund, Emelie Wikström och Magdalena Fjällström hade det tufft idag och kvalade tyvärr inte till andra åket.

Imorgon lördag är det en ny chans för tjejerna men då i säsongens första slalom. Åtta tjejer står på start, och Frida Hansdotter som har startnummer 1 ger sig iväg kl.10.15 (18.15 CET). Övriga startnummer: 6 Maria, 18 Anna, 20 Charlotta, 21 Emelie, 26 Sara, 30 Nathalie och 39 Magdalena.

Foto: Agency Zoom 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info