Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt

Sara Hector sjua i säsongspremiären

24 OKT 2015 16:44
Då var den alpina säsongen igång för tjejerna. Dagens tävling bjöd på lite blandad resultat. Premiärnerver fanns på plats och Söldens hang bjöd på stundtals rätt tuff åkning.
  • Skapad: 24 OKT 2015 16:44

Sara Hector som efter första åket låg femma, gjorde några småmissar på vägen ner i andra, och tappade två placeringar till en sjunde plats. – Sjunde plats är egentligen väldigt bra, men jag är inte nöjd. Jag vill så mycket mer och jag vet att jag kan, sa Sara Hector efter tävling.

Frida Hansdotter fick till ett kanonåk i andra, tredje bästa tid, och klättrade från 20:e till 10:e plats. Även Kajsa Kling tog med sig värdefulla poäng hem efter dagens tävling. Kajsa som kvalade som sista åkare, gick ut som nummer ett i andra åkte och fick en skön känsla där det stämde, klättrade nio placeringar och slutade 21:a.
Maria Pietilä Holmner, som låg 19:e efter första åket, fick en rejäl miss innan sista flacken och tappade farten helt. Även andra åket innehöll lite småmissar, och Maria blev tillslut 22:a.
Magdalena Fjällström var först inte så nöjd, men vid lite eftertanke ändå rätt bra. – Jag var ju skadad och borta hela förra säsongen, och jag gör min bästa tävling i Sölden idag. Jag gillar egentligen inte det här hanget, det är lite för brant för mig, men det är skönt ändå att vara tillbaka, säger Monne som slutade på en 37:e plats.
Nathalie Eklund som var knappt efter på en 38:e plats. – Jag kunde inte riktigt släppa på flacken, men nu är premiären gjord så det känns skönt, säger Nathalie.

För Emelie Wikström och Ylva Stålnacke gick det lite sämre, båda körde ur i det första åkte och får ta nya tag i Aspen som är nästa tävling för tjejerna.

Imorgon söndag är det dags för killarna att stå på start. Sverige startar med tre grabbar – André Myhrer, Mattias Rönngren och Anthon Cassman. Första åket börjar 09.30, och andra drar igång 12.45.

Foto: Nisse Schmidt 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info