Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt

Så skall svenska alpina landslaget leda utvecklingen!

06 DEC 2015 21:14
Den alpina verksamheten gör nu ytterligare prioriteringar för att stärka sin internationella konkurrenskraft och kommer från och med 1 december arbeta med Joakim Nord som anställd i frågor som rör forskning och utveckling.
  • Skapad: 06 DEC 2015 21:14

Joakim som har en alpin bakgrund som åkare, skidgymnasietränare och landslagscoach och denna historia i kombination med hans akademiska bakgrund som civilingenjör inom teknisk fysik, forskare vid Sintes petroleums forskning och fältgeofysiker på oljeletande fartyg kommer att tillföra värdefull kunskap till Alpina landslaget.

– Jag är stolt och glad över att vi kunnat knyta till oss en såväl akademiskt som sportsligt erfaren person och jag är övertygad om att vi tillsammans med Jocke kommer kunna utveckla såväl våra tränare som åkare för att leda den alpina utvecklingen i framtiden säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef Svenska Skidförbundet.

Rollen som är ett samarbete med Sveriges Olympiska kommitté och Svensk Skicross kommer i första hand ha uppgiften att stötta tränare och åkare som har utvecklingsidéer. Men i ett senare skede även inbegripa arbete med en teknisk analys av hur vi i Sverige ser på skidåkning.

– Jag har alltid älskat skidåkning och det känns fantastiskt att återigen hitta tillbaka till svensk utförsåkning där jag en gång inledde min alpina bana. Att få chansen att kombinera min passion för vetenskap tillammans med min kärlek till sporten känns oerhört spännande, säger Joakim Nord.

Tjänsten kombineras med Joakims ordinarie arbete på havet under kommande vinter men förhoppningen är att relationen med tiden kommer att stärkas.

För mer information:
Tommy Eliasson Winter
telefon: 0731-80 83 94
mejl: This is a mailto link

Foto: Nisse Schmidt/Sportbild 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info