Hoppa till sidans innehåll

Seger för Frida Hansdotter i Lienz

29 DEC 2015 14:59
Hansdotter som inledningsvis på säsongen visat otrolig stabilitet och jämnhet fick äntligen kliva högst upp på pallen. Segern idag i Österrike gör också att hon drygar ut ledningen i slalomcupen.
  • Skapad: 29 DEC 2015 14:59

Efter första åket hade vi de fyra startande svenska tjejerna med till andra, där Frida var i ledning efter ett riktigt starkt och snabbt första åk. Det var en tajt slalomtävling idag, med små marginaler. Frida som bara hade en ledning på 0,11 s över Wendy Holdener efter det första åket, var tvungen att ge allt i andra för att behålla ledningen. Wendy gjorde ett kanonåk men Frida höll jämna steg med schweiziskan och tog så hem segern i dagens slalom.
– Det var en rolig tävling idag, tajt som det ska vara i slalom. Övre delen kändes bra men sen hade jag svårt att få flyt i åkningen i den nedre delen, men jag försökte bara åka så fort jag kunde och det räckte, säger Frida Hansdotter.

Det är den tredje vinsten för Frida i karriären. Och nu drygar hon också ut ledningen i slalomcupen och leder med 100 p före Petra Vhlova, som också knep tredje platsen i dagens tävling.

För de övriga svenskorna blev det idag lite blygsamma placeringar. Maria Pietilä Holmner fick inte riktigt till sitt första åk. Hon får ändå till ett bättre andraåk och klättrar några placeringar och slutar som elva. Både Anna Swenn Larsson och Emelie Wikström har några småmissar i branten och inte det där riktiga flytet. Båda tappar tid och placeringar från första åket och bli tillslut 20:e och Emelie 22:a.

Slalommånaden är nu igång för tjejerna som har slalomtävlingar i Santa Caterina, Flachau, Ofterschwang och Maribor på programmet innan januari är över. 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info