Hoppa till sidans innehåll
Foto: Minkoff

Silver-Frida!

15 FEB 2015 07:02
Det strålade om Frida Hansdotter i mål efter tävling. Och det är förståeligt, det blev ett härligt silver i dagens slalom från VM i Vail/Beaver Creek.
  • Skapad: 15 FEB 2015 07:02

Frida låg tvåa efter första åket, bara 0,40 s efter ledande Schiffrin. I andra körde Frida ett stabilt och snabbt åk och tog över ledningen vid målgång. Sen när Schiffrin kom till första mellantiden, hade tappat 0.44 s och en röd skylt tändes ändå ett litet hopp om att guldet fanns inom räckhåll. Men Mikaela som alltid är en snabb åkare i slutet av banan tog in tid på Frida och det blev amerikanskt guld tillslut.

- Jag var nervös i morse innan första åket, jag visste att många hemma tycker att jag skulle ta den där givna medaljen på detta VM. Jag hade en känsla idag att det skulle stå mellan Schiffrin och mig, sa Frida Hansdotter efter tävling.

- Jag är super-nöjd, absolut, det är fantastiskt. Den här säsongen har varit helt magiskt, att få vara så stabil i åkningen och vara i toppen hela tiden är jag väldigt nöjd med, fortsätter Hansdotter. 

Imorgon söndag åker slalom-tjejerna direkt till Maribor där det nästa helg är dags för världscuptävling igen. Frida som efter dagens tävling ligger 40 p efter Schiffrin i cupen har tre slalomtävlingar till att försöka ta över röda ledarvästen och även ledningen i slalomcupen.

Maria Pietilä Holmner som låg 18:e efter första åket klättrade fyra placeringar och blir tillslut 14:e. För det övriga svenskorna var det en mindre lyckad dag. Anna Swenn Larsson hade endast 0,40 s upp till sjätteplats efter första, men i det andra gör hon en grov miss innan första mellantiden och tappar över sekunden direkt som blir svår att ta igen. En besviken Anna slutar på en 22:a plats. Även Sara Hector hade det struligt i andra åket och kom aldrig riktigt in i åkningen. Sara blir 23:a i dagens slalom.

Mikaela Schiffrin tog som sagt guldet på hemmaplan i USA, Sarka Strachova blev trea och tar med sig ett brons hem till Tjeckien. 

Foto: Jonas Ericsson  

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info