Hoppa till sidans innehåll

Sjunde plats för Sara Hector på hemmaplan

13 MAR 2015 22:04
Åre bjöd på strålande sol och varmt vänder när den alpina världscupens damer gästar byn. Kvällstävling och storslalom stod på programmet för idag.
  • Skapad: 13 MAR 2015 22:04

Sara Hector, som i december tog sin första pallplats i Världscupen just i Åre, låg fyra efter första åket. Men det var mycket tankar som snurrade i 22-åringens huvud inför det andra åket.
– Jag har varit nervös hela dagen, och inte blev det bättre när jag inför andra åket på start hörde från speakern att Fanchini åkt ett väldigt snabbt åk, säger Sara Hector efter tävling.
Det blev tillslut en sjunde plats för Hector, tredje bästa resultatet den här säsongen och hon behåller även sin fjärdeplats i storslalomcupen.
– Det var nära pallen, bara 0,21 s, men åkningen hade kunnat gå bättre. Jag får ta med mig den här erfarenheten. Jag hade det lite tufft mentalt, ville lite för mycket och åkte inte skidor så bra som jag kan, fortsätter Sara.

Frida Hansdotter låg sjuttonde efter första åket, ett åk som hon själv sa att hon inte kom in i från början och hade svårt att hitta rytmen i åkningen. I andra hade hon en riktigt bra inledning men tappade tyvärr tid i sista delen. Det blev tillslut en elfte plats för Frida, hennes bästa placering i storslalom den här säsongen.

Maria, som haft det lite tungt sedan VM i Vail, hade en riktigt bra känsla i första åket med en bra rytm.
– Jag gjorde ett väldigt bra första åk, så det kändes lite åt rätt håll, jag får ta med mig den känslan till slalomen imorgon. Andra åket var inte alls bra, det var lite tuffare och svårt underlag och då vågar jag inte riktigt gå på som jag ska, säger Maria Pietilä Holmner.

Jessica Lindell Vikarby fick det inte riktigt att stämma i andra åket, och tappade sex placeringar till en 18:e plats.

Vann gjorde österrikiskan Anna Fenninger, före Nadia Fanchini, Italien och på tredje plats hittar vi Eva-Maria Brem, också hon Österrike.

Foto: Nisse Schmidt

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info