Hoppa till sidans innehåll

Storslalombrons till Jessica Lindell Vikarby!

13 FEB 2015 06:19
Efter sju VM och tre OS knep äntligen Jessica Lindell Vikarby den där mästerskapsmedaljen. Nu får en efterlängtad bronspeng följa med hem till Sverige!
  • Skapad: 13 FEB 2015 06:19

Jessica har haft en riktigt tuff säsong med väldiga ryggproblem som satt stopp för träning och tävling. Innan VM hade hon en sjunde plats som bäst från Åre-tävlingarna innan jul. Men annars har resultaten uteblivit. Hon kom till VM lite som en underdog, där ingen riktigt visste hur det skulle gå. Det är först nu senaste veckan som Jessica har kunnat träna på, dock väldigt sparsamt.
Men satsningen gick vägen, och nu har hon, i sitt tionde mästerskap, en fin VM-medalj att ta med hem till Stockholm.

- Det känns väldigt bra, helt fantastiskt att få uppleva något sånt här, jag har försökt i så många många år. Och det är mycket slit som ligger bakom så det är härligt att få lite lön för mödan, sa en sprudlande glad Jessica efter tävling.

- Hon är värd den här medaljen så fantastiskt mycket efter en säsong som kantats med ryggproblem och inte kunnat träna ordentligt. Jag är väldigt stolt som tränare, och för laget är det otroligt viktigt. Alla tjejerna gläds med Jessica, hon är lite talespersonen och stödet i laget, och den som många av de andra åkarna vänder sig till, säger en nöjd Fredrik Steinwall, damchef alpina landslaget.

Sverige gör sitt bästa lagresultat i vinter i storslalom med fyra tjejer topp tolv. Sara var lite missnöjd med sitt första åk, men blev tillslut tia, ett fint resultat att ta med hem för den unga Hector. Frida gör sitt bästa resultat i år i disciplinen och slutar på en tolfte plats, det är kul att se att hennes storslalom går framåt, och även skönt för henne att få med ett bra resultat inför slalomen. Maria slutar på en niondeplats och tar även hon några steg framåt.

Anna Fenninger, Österrike vann före Viktoria Rebensburg, Tyskland på andra plats. 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info