Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse för fartsatsningen Team Åre 2019

06 DEC 2015 21:16
BAUHAUS satsning på Team Åre 2019 har skapat stort intresse hos landets skidtalanger. Över 50 åkare har anmält sig till det första breddlägret i Åre-Duved i början av januari.
  • Skapad: 06 DEC 2015 21:16

Efter nyår, närmare bestämt den 2–5 januari kommer det bli full fart då det första breddlägret arrangeras i Team Åre 2019s regi. Det fyra dagarna kommer i första hand bestå av störtlopp- och super-G-träning, där fokus kommer vara på grunderna med mycket sektionsåkning. Med sektionsåkning menas att man plockar ut de olika delarna som finns under till exempel ett störtlopp med hopp, sväng och glid.

Drygt 50 åkare, primärt i 16–21-årsåldern, kommer till Åre för att utveckla sin skidåkning och känna glädje och trygghet i fartdisciplinerna. Extra roligt är att fördelningen av de anmälda är jämn mellan tjejer och killar. Många är säkert inspirerade av landslagsåkaren Kajsa Klings framfart i kanadensiska Lake Louise helgen som var. Även lovande Alexander Köll som vann ett FIS-störtlopp i Nakiska under förra veckan inspirerar till att fler vill satsa på fartgrenarna. 


Köll_webb
Team Åre 2019-åkaren Alexander Köll efter segern i Nakiska.

Team Åre 2019 kommer under vintern–våren 2016 anordna fler tillfällen med både träningsläger som ovan och kommer också finnas med som support på tävlingar som junior-VM i ryska Sotji 25 februari–5 mars. När Skutskjutet körs i Åre 23 april ska ett 20-tal åkare presenteras som Team Åre 2019s framtida satsning.

Sedan en månad tillbaka är en projektledare anställd som ska sy ihop detta projekt tillsammans med BAUHAUS och Svenska Skidförbundet. Det är 26-årige dalmasen Erik Segerström ska vara länken mellan Svenska Skidförbundet, skidgymnasierna, Team Åre 2019 och sponsorerna. Erik kommer från en bakgrund som alpin skidåkare och har gått skidgymnasiet i Järpen. Den alpina karriären avslutades 2008 när han istället gick in som sportchef i Saltsjöbadens SLK. Innan Erik började på Svenska Skidförbundet och arbetet med Team Åre 2019, läste han på juristutbildningen i Stockholm där han också bor.

– Det känns jättekul att få vara med och starta upp något från grunden, speciellt med något som ligger mig så varmt om hjärtat som alpin skidåkning. Jag är positivt överraskad att intresset för fartdisciplinerna är så pass stort, vilket visar att det finns en bredd som vi kan bygga vidare på och jag anser att det finns goda utsikter för att kunna ge talangerna de förutsättningar som behövs för att nå toppen säger Erik Segerström.

Nyfiken på fart eller bara har frågor gällande Team Åre 2019? Kontakta Erik!
Erik Segerström
Telefon: 070 320 0878
E-post: This is a mailto link

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info