Hoppa till sidans innehåll

Svenskarna blir 5-6-7 i söndagens slalom från Vail.

16 FEB 2015 01:48
Inga svenska medaljer för herrarna i dagen slalom, men det var så nära i de små marginalernas sport. Mattias Hargin var endast 0,07 s upp till bronsplatsen.
  • Skapad: 16 FEB 2015 01:48

Det blev väldig rock’n’roll åkning i andra åket, där åkarna var tvungna att satsa allt för att ens ha en chans att komma upp på pallplats. Ymnigt snöfall som kom och gick ställde till det lite med både sikt och åkning.

André Myhrer som var trea efter första åket tappade lite tid hela vägen ner, kom ner som sexa, bara 0,19 s från pallplats.

- Klart jag är lite besviken att det inte blev någon medalj, men jag gör min bästa tävling den här säsongen så jag är ändå nöjd. Det är första gången som jag känner att jag kan vara med att fajtas om topplaceringarna så det känns kul, säger André Myhrer

Mattias Hargin som låg fyra efter första åket hade svårt att komma upp i fart och tappade tid på mitten av banan, för att komma i mål som femma.

- Jag fick inte upp maxfarten och presterade inte på topp idag, första banan var svår och i andra blev jag lite hård på snön och tappade tid. Det var svårt, det gick snabbt idag, man var tvungen att vara väldigt lätt i åkningen annars rullade tiondelarna iväg, säger Mattias Hargin.

Markus Larsson stod för en bra uppkörning, från 12:e till sjunde plats. Andra snabbaste tiden i andra åket, men missen i första var det som ställde till det för Larsson.

- Det känns surt, jag sumpar det i första åket, man kan inte vara 1,77 s efter, det är svårt näst intill omöjligt att ta igen, sa en besviken Markus Larsson.

Jens Byggmark som låg tia efter första åket visste att han var tvungen att satsa fullt i andra för att kunna klättra uppåt i placeringarna. Tyvärr hamnade han på innerskidan in i vertikalen och kunde inte rädda upp det och körde tyvärr ur.

Jean-Baptiste Grange, Frankrike tog lite otippat guldet före tyskarna Fritz Dopfer och Felix Neureuther. Ledaren från första åket, Marcel Hirscher körde ur.

Foto: Jonas Ericsson  

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info