Hoppa till sidans innehåll

Tredje plats för Frida i säsongens första slalom

29 NOV 2015 01:22
– Pallplats i första tävlingen är helt fantastiskt! säger Frida Hansdotter efter dagens tävling. Frida som höjt sin lägsta nivå så mycket att hon vet att i varje tävling har hon chans på pallen.
  • Skapad: 29 NOV 2015 01:22

Det är en skön känsla att veta det, och det är jättekul att börja säsongen med en pallplats, även om det tar bort glansen lite att Mikaela är så överlägsen. Men jag får en ny chans imorgon, säger Frida Hansdotter.
Mikaela Shiffrins överlägsenhet i dagens slalom, där hon vinner med 3,07 s, blir tändvätska för Frida Hansdotter och de andra tjejerna inför morgondagens slalom. Nu är det bara att ladda om och köra ännu fortare i morgondagens slalom.
Frida hade inte ett perfekt första åk, hon var lite överallt och for och flög. I slutet av backen fick hon kämpa extra, då snön är torrare där och mer aggressiv, och för Frida som redan har en aggressiv set up blev det inte den där sköna, mjuka känslan, hon tyckte själv att det var lite tafatt.

För Maria Pietilä Holmner var det en riktigt bra dag! I första åket så hamnade hon lite i en rytm som var ganska långsam, men kom ändå ner på en nionde plats. Den aggressiva snön gör att materialet svara väldigt snabbt, något som många av tjejerna hade problem med.
– När allt svara snabbt får man som en rekyl tillbaka, då är det lätt att man backar lite, det får man inte göra, man måste ligga på annars tappar man tid, säger Maria Pietilä Holmner.
Andra åket var riktigt bra, och Maria klättrade fyra placeringar till en fin femte plats.
– Fantastisk dag! Även om jag känner mig lite stel och saknar rörelse att vara på så mycket som jag önskar så har den här dagen varit ett stort plus, fortsätter Maria.

Sara Hector gjorde också ett riktigt bra andra åk och klättrade några placeringar in i topp tio och slutade på en nionde plats.
– Jag var mycket mer avslappnad idag på start än igår, idag var det riktigt kul att köra, sa Sara efter tävling.

Anna Swenn Larsson hade ett riktigt bra övre parti med full insats där hon visade riktigt bra och snabb åkning. Men tyvärr tvärställde hon skidorna och tappade mycket tid och slutade på en 21:a plats. Nya tag imorgon för Rättviks-åkaren.

Även Nathalie Eklund hade lite svårt att få upp tempot i andra åket, tappade två placeringar och slutade på en 24:e plats.

Emelie Wikström körde tyvärr ur i första åket, Charlotta Säfvenberg i det andra. Magdalena Fjällström kvalade inte till andra åket.

Idag söndag är det upplagd för ytterligare ett slalom-battle. Första start kl.18.00 och vi kommer ha åtta svenska tjejerna på start.

Foto: Agency Zoom 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info