Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alexis Boichard

Tuff debut för Köll i Val Gardena

18 DEC 2015 19:53
Snön lyser med sin frånvaro i Dolomiterna, och den snö som finns i backen är väldigt fuktig av värmen i luften. Detta gör att friktionen är liten och hastigheten blir hög i banan, något som Alexander Köll fick känna prov på idag.
  • Skapad: 18 DEC 2015 19:53

Med på plats i Val Gardena finns Hans Olsson för att ge stöttning och dela med sig av sin kunskap, han har ändå startat 13 gånger på orten. – Köll har verkligen imponerat under veckan! Han visar väldigt mogen åkning och har under störtloppsträningarna tagit åkningen steg för steg och på ett imponerande sätt tagit sig an Saaslong-backen, säger Hans Olsson.

I dagens super-G hade Alexander farten för att ta poäng och imponerade med sin insats. Hans motivation tog dock död på taktiken och han brände sig vid ett fler talet tillfällen i banan där man helt enkelt inte får göra misstag. Tillslut blev det för mycket och Alex tog linjen alldeles för rakt in i en tuff långsväng och kom flygande ur den rakt ner i en kompression. Väl där klarade han inte av det massiva trycket som blev utan slungades ut i skyddsnätet. Ett snöpligt slut på sin världscupdebut. – Jag hoppas att han lärde sig av dagen, vilka krafter man utsätts för om man gör fel här i Val Gardena, fortsätter Hans Olsson.  

Imorgon väntar ett stort prov för Landskrona-åkaren när han står på start i störtloppet. Enligt tränarna har Alexander farten och motivationen, men han får inte ignorera taktiken i de svåra passagerna. Där måste han vara extremt aktiv och smart när det gäller linjeval och svängväxel!

Dagens herrtävling i Val Gardena blev historisk då det var tre norrmän som delade pallen, det har aldrig hänt förut i en super-G. Vann gjorde Aksel Lund Svindal före Kjetil Jansrud och unga Alexander Aamodt Kilde tog karriärens första pallplats med dagens tredje plats.

För damerna var det alpin kombination som gällde i franska Val d’Isére. Kajsa Kling stod på start som sista startande, då hon förra inte tog några världscuppoäng i alpin kombination.
I förmiddagens störtlopp var Kajsa bra med från början, och hennes kattlika stil gjorde sig bra uppe på platten där man måste vara smidig och glida bra.
Hon har några små missar på vägen ner men också många bra svängar. Tappar tid från tredje mellantiden ner till mål och åker in på en 17:e plats.

I eftermiddagens slalom visade Kajsa ändå på bra åkning. Hon tränar inte så mycket slalom, och trots det såg det bra ut. Kajsa tappar tid på ledande Kirchgasser, men klättrar ändå en placering och slutar på en 16:e plats. Väl godkänt!

Vann gjorde Lara Gut, Schweiz med en hundradel före Lindsey Vonn, USA och Michaela Kichgasser klättrade tillslut 18 placeringar, och knep tredjeplatsen.

Imorgon är det störtlopp som gäller både för herrarna i Val Gardena och damerna i Val d'Isére. Damerna drar igång kl.10.30 och herrarnas tävling börjar 12.15, båda sänds i SVT och Eurosport. 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info