Hoppa till sidans innehåll

Två andraplatser för Frida i dagens världscupfinal

21 MAR 2015 17:11
Frida Hansdotter avslutar med ännu en pallplats, den femte för i år, när hon blir tvåa i dagens slalom i Méribel. Frida har haft en fantastisk slalomsäsong där hon också tog hem andraplatsen i slalomcupen.
  • Skapad: 21 MAR 2015 17:11

Det krävdes lite tur och stolpe in för att Frida skulle ta hem slalomcupen. Men idag gick det inte att göra något åt suveränen Mikaela Shiffrin, men Frida satte ordentlig press på henne med ett kanonåk i första och ledning inför andra.

I det andra åket tog Frida in nästan 55 hundradelar på Shiffrin fram till sista mellantiden, men som många gånger denna säsong hade Shiffrin lagt i en extra växel när det blir lite enklare stakat som i slutet av dagens andra åk. Det slutade med 5 hundradelar till Mikaelas fördel, små marginaler igen i denna sport!
I och med segern idag säkrade Mikaela Shiffrin förstaplatsen i slalomcupen, Frida på en fin andraplats före Tina Maze som tog tredjeplatsen.

– Det är otroligt kul att få avsluta bra, men det är klart att jag önskar att jag hade haft hundradelarna på min sida och fått vinna sista tävlingen, säger en nöjd Frida Hansdotter efter tävling.

– Jag har haft en fantastisk säsong i år, även om jag har kört mindre bra en dag i vinter så är jag inte sämre än nia i någon tävling. Nu önskar jag mig bara en fin avslutning med storslalomen i morgon, fortsätter Frida.

De övriga svenskorna hade hoppats på mer inför dagens tävling, men det ville sig inte riktigt. Maria och Anna låg elva och 12:a efter första åket, Emelie 19:e och Charlotta på en 24:e plats. Tyvärr vart det litet tapp i placering för Anna som slutar 14:e och för Maria 15:e, Emelie tar in en placering och blir 18:e och Charlotta missade i slutet av banan och körde snöpligt ut.

– Det har varit en lång och tuff säsong för slalomtjejerna, men vi är ett starkt lag som tillsammans med Österrike är den nation som har fem åkare topp 25. Det finns mycket potential i laget och många fantastiska tjejer som kommer vara med och fajtas i toppen nästa säsong, säger Fredrik Steinwall, damchef.


I herrarnas storslalom hade vi Matts Olsson på start. Första åket var väldigt orytmiskt men Matts gjorde det riktigt bra med sitt sena startnummer och kom ner som elva.
Men det vill sig inte riktigt för Olsson i andra, och han tappade placeringar och blir tillslut 16e man idag.

Tävlingen vanns av Henrik Kristoffersen före Fritz Dopfer på andra plats och trean Thomas Fanara.

Imorgon är det slalom för grabbarna och storslalom för tjejerna som gäller. Vi har hela elva svenska åkare på start, så det kommer bli en spännande förmiddag! 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info