Hoppa till sidans innehåll

Unga ledare – framtidens förbundskaptener

12 OKT 2015 17:57
Vi sitter på tillgångar i klubbarna. Fråga de unga ledarna. Att vara idrottsledare är kul och stimulerande samtidigt som det innebär ett stort ansvar och en bra merit.
  • Skapad: 12 OKT 2015 17:57

Engagerade ledare är en förutsättning för att skapa bra verksamhet i våra klubbar och verksamheter. I börjar av oktober genomförde 39 unga ledare första delen i Svensk alpin tränarutbildning. Samtidigt fick deras mentorer en gratis handledarutbildning av Svenska Skidförbundet.

Den enskilt största anledningen till att unga inte engagerar sig som ledare är att de aldrig får frågan!

Inför Svensk alpin tränarutbildning – Unga ledare hade 18 klubbar ställt frågan till sina unga ledare, 39 deltagare anmälde sig. Ett talande resultat. Totalt har vi utbildat över 100 ungdomar sedan starten 2012. Målsättningen är att inom två år ha utbildat 200 unga ledare.

Många av klubbarna som erbjuder sina unga ledare utbildning gör det om och om igen eftersom det har visat sig vara mycket framgångsrikt och uppskattat på hemmaplan. Bland många klubbar har det blivit en medveten investering och en strategi som verkligen lönar sig.  

Ledarskapet är en nyckelfaktor för att få framgångsrika grupper och individer. Ledaren är en inspirationskälla och förebild med stort inflytande över barns-, ungdomars- och vuxnas värderingar och utveckling.

Visst ställer ni frågan nästa gång till klubbens ungdomar?

Skribent: Johan Hyllienmark

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info