Hoppa till sidans innehåll

Ungdomstävlingar i Vemdalen, Björnrike och Klövsjö

08 JAN 2015 18:43
Mellan 5-7 januari samlades cirka 750 alpina ungdomar i Vemdalsfjällen, för de flesta var detta premiärtävlingen för säsongen. Tävlingarna bjöd på bra arrangemang samt bra underlag vilket gjorde att tävlingarna gav rättvisa förhållanden.
  • Skapad: 08 JAN 2015 18:43

Vemdalsslalomen och Klövsjösvängen genomfördes första gången 1978, det betyder att det finns en lång tradition för dessa tävlingar och de flesta av dagens alpina stjärnor har genom åren varit med på dessa tävlingar. Senaste åren har deltagarantalet vuxit, det har gjort att man numera genomför tävlingarna på tre anläggningar; Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö. I årets upplaga kom det cirka 750 ungdomar i åldern 11-16 år till start, tävlingarna genomfördes i både slalom och storslalom. Det innebär att man under dessa dagar totalt genomförde cirka 3 000 starter vilket är fantastiskt.

Besiktning 
Besiktning


Förhållandena var rättvisa och banorna höll väldigt fint vilket gjorde att alla startande hade lika möjlighet till fin åkning. Även temperaturen var lagom, varken för varmt eller för kallt, det är också en fördel för alla inblandade under sådana här tävlingsdagar.

Prisutdelning
Prisutdelning

Den alpina sporten visar att den är på frammarsch och att den alpina grenen är en väldigt trevlig idrott där barn, ungdomar, ledare och föräldrar tillsammans umgås och hjälper varandra till utveckling. - Det är fantastiskt att se alla glada barn och ungdomar kämpa i backen och att det är så många engagerade människor inom vår idrott, säger alpina chefen Ville Bylin, som var på plats och upplevde de fina tävlingarna.

Skribent: SSF

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info