Hoppa till sidans innehåll

VM-brons till Sverige i team-parallellen!

11 FEB 2015 08:28
Det blev en tajt tävling när det idag var dags att köra Nation Team Event på alpina VM i Vail. Sverige tog sig nästan hela vägen fram till final, det var ynka 0,04 s som skilde i det avgörande heatet mot Kanada.
  • Skapad: 11 FEB 2015 08:28

Det var ett taggat Sverige som stod på start idag. Start-fyran bestod av Maria Pietilä Holmner, Mattias Hargin, Anna Swenn Larsson och André Myhrer. Även uttagna, ombytta och klara i mål, var Sara Hector och Markus Larsson.

I första omgången ställdes Sverige mot Slovakien, och vann med 3-1, där Mattias visade vart skåpet ska stå och gjorde ett av de snabbaste åken av alla herrarna.

Även den andra omgången, denna mot USA, gick Sverige segrande ur med 3-1 i vinster.

- Det är ett roligt tävlingsformat och man måste ladda på för att göra ett bra resultat. Vi åker bra hela gänget, det är i något heat att någon åker sämre och någon åker bättre, det är lite så det är och det är det som är kul med lagtävling, säger en nöjd Mattias Hargin efter tävling.

Tyvärr föll Sverige mot Kanada i semifinalen, som sagt med ynka 0,04 s. - Jag bladade och gav lite, och jag grämer mig väldigt mycket över min start i semifinalen. Jag var på grinden lite för tidigt så det tog tvärstopp, så jag blev väldigt sen i den starten, säger Maria PH.

Sverige hade taktiken att alltid köra samma åkare i samma bana. De svenska tränarna hade pratat ihop sig om det innan för att åkare skulle veta hur banan var och inte få några överraskningar.
I den lilla finalen för fajten om bronset ställdes vi mot Schweiz, även där gick Sverige segrande ur med 3-1.

- Klart att det hade varit kul att få köra mot Österrike i finalen, tror att vi hade haft en bra chans där, men jag är sjukt nöjd med ett brons, säger André Myhrer.

Österrike försvarade sitt guld från VM 2013, och Kanada tog, lite överraskat, hem silvermedaljen. 

Foto: Jonas Ericsson  

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info