Hoppa till sidans innehåll

Douglas Hedin avslutar sin tävlingskarriär

14 APR 2015 15:07
Östersundsåkaren Douglas Hedin väljer att avsluta sin idrottskarriär. – Det är ett beslut som vuxit fram under denna vår när jag har varit skadad, jag känner att det här är inte det jag vill till 100 %, säger Douglas Hedin.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2016 16:25

25-årige Hedin har åkt skidor sedan han var tre år och började tävla alpint som 12-åring. Douglas, som är uppvuxen i Östersund och i Gustavsbergsbacken, kommer från en skidåkarfamilj där både pappa och de tre systrarna har tävlat alpint.

Det har varit både motgång och medgång i tävlingskarriären för Douglas, världscupdebuten kom 2012 i störtlopp i Kvitfjell, Norge som följdes av toppresultat med pallplaceringar i fart på Europacupen med bland annat en tredjeplats i Wengen med ett väldigt starkt startfält med start i på VM i Schladming 2013 som följd. – Det jag tar med mig från min tävlingskarriär är min 21:a placering i Beaver Creeks Världscup, tredjeplatsen i Wengen på EC och att jag på norska mästerskapen för några år sen slog Axel Lund Svindal i störtlopp, säger Douglas Hedin.

– Det är så klart jättetråkigt att Douglas valt att sluta. Han är en stor talang med en känsla för skidåkning som få jag har träffat. Men jag förstår honom också, det har varit motigt det senaste året med skador, säger Ulf Emilsson som varit tränare för Douglas de senaste två åren.

Denna säsong har som sagt Douglas tyvärr varit skadad och har inte alls kunnat tävla, och det är nu i vår som beslutet har vuxit fram. – Jag känner att jag inte har samma dragning och sug efter att tävla och träna längre som jag hade förut, jag har kommit till ett vägskäl där jag vill ta en annan väg än att hålla på med alpint. Att vara alpin tävlingsåkare kräver väldigt massa tid och ansträngning och jag känner att det inte är det jag vill till 100 %, säger Douglas.

Vad som händer framöver är lite oklart. Douglas bor nu i Uppsala med sin flickvän och söker jobb och ska söka utbildning för att se vad han vill göra. – Som det känns nu så vill jag mest av allt ha ett hantverkaryrke, göra något där jag trivs och som jag tycker är roligt. Så jobba ska jag göra, sen får framtiden visa mig vägen och vilken riktning jag tar mig, fortsätter Douglas.

– Från förbundets sida vill vi självklart tacka Douglas för de år som han har satsat och för det han har gjort för svensk alpin skidåkning. Vi önskar honom all lycka till i framtiden, säger sportchef Anders Sundqvist.

Kontaktperson: Ulrika Svensson, 070 681 2005 

Foto: Nicklas Blom 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info