Hoppa till sidans innehåll

Lars Melin ny damchef för alpina landslaget

15 MAJ 2015 12:50
Det blir Lars Melin, Mora som tar över ansvaret för alpina damlandslaget efter Fredrik Steinwall.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2016 16:23

Redan tidigt i höstas flaggade Steinwall för att han inte ville förlänga sitt avtal till kommande säsong. Sportchef Anders Sundqvist tillsammans med alpina chefen Ville Bylin har under säsongen som gått skannat av potentiella efterträdare.

Valet föll alltså på Lars Melin. 51-årige Melin kommer själv från en bakgrund med alpin tävlingsåkning med skidgymnasium, skidpluton och var en av åkarna i det alpina landslaget mellan 1985-1987. Sedan 1991 har han jobbat med distrikt och region inom Svenska Skidförbundet, och har på senare år varit ansvarig för de alpina skolningslägren och även hjälpt till med dam-juniorerna.
Lars sitter även som en av medlemmarna i det alpina rådet och i internationella skidförbundets kommitté för barn och ungdom inom alpint.

– Det är otroligt roligt att jag fått förtroendet att ta över den här rollen. Det ska bli väldigt kul och jag ser fram emot att utveckla damlandslaget och göra skillnad. Det är en bra grupp med åkare och tränare, men jag vill inte ta över någon annans jobb utan går in och gör detta på mitt sätt, säger Lars Melin.

Lars kommer fram till 31 juli avveckla sitt engagemang i familjeföretaget i Mora. Han är redan involverad i planeringen inför höstens träning tillsammans med Fredrik Steinwall och övriga tränare och kommer från 1 augusti arbeta 100 % med landslaget.

– Vi är väldigt nöjda med att Lars tackade ja till det här jobbet. Han stod högst på vår önskelista då han har en kompetens på alla områden inom alpint. Han var också den som åkarna gärna såg som ny damchef. Till en början nu så ska Lars sätta sig in i verksamheten, framförallt då landslaget och världscupen, övriga delar har han bra insikt i redan, säger Anders Sundqvist, sportchef.

Kontaktpersoner: 
Lars Melin, 070 637 1011
Anders Sundqvist, 070 559 2007 

Foto: Nicklas Blom  

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info