Hoppa till sidans innehåll

Mindre ingrepp i knät för Douglas Hedin

14 JAN 2015 10:00
Efter en försäsong som har kantats med skadeproblem för Östersunds-åkaren Douglas Hedin var han i torsdags den 8 januari på Sportmedicin i Umeå för att gå in och titta i knät och se vad som inte står rätt till.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2016 16:41

Problemen började redan i höstas på försäsongslägret i Saas Fee, då Douglas fick ont strax nedanför höger knä, där knäskålssenan fäster. Hedin stannade hemma lägret efter. Efter att ha testat allt av både läkare och sjukgymnaster men inte hittat vad som var fel, beslutades att under lokalbedövning gå in och titta i knät.

- Douglas har haft ont länge i knät där knäskålssenan fäster. När vi öppnade upp knät så hittade vi både ärrvävnader och en bentagg i knäskålssenans infästning. Detta var inget som vi sett på de röntgen, både vanlig och MR, eller på det ultraljud som gjort. Ärrvävnaderna har vi frigjort och vi har mejslat bort bentaggen, berättar landslagsläkaren Per Liljeholm. 

Tanken är nu att Douglas ska komma igång med rörligheten de två första veckorna efter ingreppet. Efter det när stygnen tas bort kan han få börja med lättare övningar. Douglas får vänta 3-4 veckor innan han får stå på skidor och kan börja med lättare friåkning, för att sen öka belastning och träning därifrån beroende på hur det känns i knät.

- Nu känns det som att det går framåt och åt rätt håll, jag har ju inte gjort så mycket det senaste tre månaderna. Nu har vi verkligen gjort det vi kan, så jag ser positivt på tiden som kommer, säger Douglas.

Kontaktpersoner:
Tomas Karlsson, herrchef 070-671 1081
Ulf Emilsson, farttränare 070-590 8136
För medicinska frågor: Per Liljeholm, landslagsläkare 073-821 7030

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info