Hoppa till sidans innehåll

Hansdotter sjua i slalom

29 DEC 2016 20:32
Gårdagens snöfall och grå himmel var som bortblåst och Semmering, Österrike, visade sig från sin bästa sida med klar blå himmel och strålande sol, men med en slalombacke i skugga. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 29 DEC 2016 20:32

Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, och Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, stod på start och förhoppningarna var goda.

Frida var först ut och det var lite som att hon inte riktigt fick upp tempot i slutet av sitt åk.

– Jag tyckte att det bitvis gick väldigt bra, men så tappar jag lite för att jag inte vågar åka på skidorna och blir lite stillastående. Jag blir lite irriterad på mig själv. Det strulade lite i början av säsongen och därför vågar jag inte riktigt stå på som jag vill. I början tycker jag att jag hade bra attack men sen efter mittenpartiet tappade jag. Det känns ändå skönt att jag är med så pass bra samtidigt som jag vet att jag kan ge mycket mer i slutet, sa Frida till TV4 efter sitt första åk.

Banan visade sig hålla sådär i mittersta partiet och många åkare fick lite hugg och stopp i skidorna, som orsakade tappad tid.

När det var dags för Emelie och Anna var banan ordentligt uppåkt och hade orsakat problem för flera topp-åkare.

Emelie tog sig ner bra med ett av sin bästa åk för säsongen när hon åkte in på en åttondeplats. Det var ett bra förstaåk från Emelie som tog henne till andra åket som 9:a.

– Känslan under åket var inte alls så bra. Men jag är jättenöjd med resultatet. Jag fick kämpa mycket och det var slitigt och ingen skön känsla, men bevisligen var det bra ändå, sa Emelie till TV4 efter sitt första åk.

Anna var nästa svensk ut från startgrinden men olyckligtvis gränslade hon en port efter att ha haft en säker inledning på sitt åt.

Frida hade ett bra andra åk där hon hade tiondelarna på sin sida genom både första och andra mellantiden, men i senare delen av backen kom hon lite långt ut i någon sväng samt fick en port över vristen på innerpjäxan, vilket kostade henne lite tid. Men det var inget hon skyllde på när hon kommit i mål som fyra.

– Det hoppar och studsar hela tiden i slalom, så att få en käpp över vristen är inget att skylla på. Det känns som att saker går emot mig. Jag har liksom inte marginalerna på min sida. Men det kommer bara bli desto skönare när jag sen står på pallen. VM är fortfarande allra viktigast i år, sa Frida till TV4 efter sitt andra åk.

Frida kom till slut på en 7:e plats, sex tiondelar från pallen. Mikaela Shiffrin, USA, vann.

Emelie Wikström som gjorde ett riktigt bra första-åk, åkte tyvärr ur i andra.

Alexander Köll, Landskrona Ski-Club, som idag tävlade i herrarnas alpina kombination i italienska Santa Caterina, missade en port i den inledande Super G-tävlingen och fick därför inte köra eftermiddagens slalom.

Nästa tävling är 3 och 5 januari i Zagreb, Kroatien. Damerna kör slalom på tisdagen och herrarna på torsdagen.

 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info