Hoppa till sidans innehåll

Kling topp 15 i Semmering

28 DEC 2016 14:16
Damernas andra dag i Semmering, Österrike, bjöd inte på samma klara väder som gårdagen, utan istället bjöds damerna på stark vind och nyfallen snö i tävlingsbacken. Foto: GEPA
  • Uppdaterad: 28 DEC 2016 14:27

Idag stod tre svenska damer på start. Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Kajsa Kling, Åre SLK, och Emelie Wikström, IFK Sävsjö.

Bansättningen var lite rakare satt än gårdagen, något som tisdagens bästa svenska, Kajsa Kling, trodde skulle passa henne när hon pratade med TV4 innan tävling.

– Det blir ju lite mer Super G över det hela när det är rakare bansättning, och det borde ju passa mig.

Först ut var Frida. Hon visade att hon ville hålla bra linje men kom lite långt ut vid någon port och tappade tid mot ledaren Mikaela Shiffrin, USA. Frida kom i mål på en 15:e plats, men sen gled hon ner och slutade på en 33:e plats och missade därför andra åket.

– Jag känner mig inte helt i topp. I går mådde jag lite dåligt men jag försöker så klart köra mitt bästa, och även om jag inte haft någon jätteform i storslalomen innan vet jag ju att jag kan mycket mer än det här, sa Frida till TV12 efter första åket.

Kajsa startade som nummer 20 och hon fick till ett åk där hon lyckades hålla ihop det bra vid flera svängar som många tidigare haft problem med. Hon tog sig vidare till andra åket på en 19:e plats.

– Toppen var väl okej och mellandelen är jag ganska nöjd med. Jag saknar lite driv och blev lite rund i svängarna i nedre delarna, sen vill jag hålla bättre linje i den övre delen. Jag kände att jag hade bra tajming och bra driv mellan portarna, men inför andra åket vill jag hålla ihop hela åket och ha mer driv på det flacka partiet i början, sa Kajsa till TV12 efter sitt första åk.

Emelie var sist ut av de svenska tjejerna och med ett ordentligt snöfall var det svårt för henne att prestera som hon ville, och hon slutade på en 56:e plats.

I andra åket ökade snöfallet och gjorde det ännu svårare för åkarna att prestera. Kajsa kom ner som fyra men när alla åkt plockade hon placeringar från första åket och slutade på en 15:e plats. Mikaela Shiffrin, USA, vann.

Alexander Köll, Landskrona Ski-Club, skulle åka herrarnas störtlopp i italienska Santa Caterina, men tävlingen ställdes in.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info