Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Femteplats för Myhrer

23 DEC 2016 08:00
Samtidigt som solen gick ner bakom de mäktiga Dolomiterna började publiken samlas kring målfållan i italienska Madonna di Campiglio. Det var dags för världscupens sista tävling innan jul. Foto: Bildbyrån
  • Uppdaterad: 23 DEC 2016 08:15

Slalom, kvällstävling, en fantastisk inramning och sex svenskar på start. På träningen innan tävling märktes det att alla var fokuserade och sugna på att tävla.

André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, Mattias Hargin, Huddinge SK, Jens Byggmark, Tärna IK Fjällvinden, Anton Lahdenperä, Gällivare SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp, och Mattias Rönngren, Åre SLK, skulle försvara de svenska färgerna på klassisk svensk alpin mark.

André var först ut med startnummer fem. Mattias H startade som nummer 14, Jens som nummer 15, Anton 27, Kristoffer 55 och Mattias R 69.

André hade bra tempo på skidorna i sitt åk, men vid ett par tillfällen högg det till och han tappade lite fart. Han kom i mål som tredje snabbast och höll sig där inför andra åket, 49 hundradelar efter ledaren Henrik Kristoffersen, Norge.

– Det kändes lite som att jag fastnade på några ställen, men jag känner ändå att jag är bra med, sa André efter sitt första åk.

Nästa svenska åkare var Mattias Hargin och även han var med bra vid första mellantiden, men sen tappade han lite och tog sig vidare till andra åket som 21:a. Han berättade också efter första åket att snön inte var som beräknat.

– Jag trodde det skulle vara mycket hårdare än vad det var så snön bet i mer än vad jag var beredd på. Men nu till andra åket vet jag hur det är.

Tyvärr gränslade både Jens och Anton en port i sina första åk, och Kristoffer och Mattias R åkte ur.

Kristoffer låg en hundradel efter ledaren Henrik Kristoffersen vid första mellantiden men sen gick det inte som det skulle.

– Jag kom fel in hårnålen där uppe och då satte jag mig ner dumt nog, sa Kristoffer när han kommit ner.

Även om det var många som inte tog sig i mål var huvudtränare Heinzpeter Platter nöjd med åkningen i första åket.

– Både Jens och Kristoffer åkte riktigt bra tills de åkte ur. Det är så synd att de inte tog sig i mål för jag hade verkligen velat se deras sluttid.

I andra åket var Mattias åkning stabil. Han hade med sig farten hela vägen in i mål och lyckades förbättra sin placering till en 19:e plats även om han inte hade snabbaste tid i mål.

– Det gick väl okej, men det känns trist att inte sätta ledartid när en går i mål. Den här bansättningen kräver verkligen att en släpper på allt för att sätta ledartid.

Andrés andra åk såg också bra ut redan från början. Han behöll sitt försprång hela vägen till näst sista mellantiden och visade kontrollerad snabb åkning. Trots det tappade han två placeringar och slutade på en 5:e plats.

– Jag känner att jag är där och hugger hela tiden. Det är små skillnader som gör att jag inte hamnar på pallen och även om jag så klart ville mer känner jag hela tiden förbättring i min åkning. Mitt stora mål är VM i St. Moritz (Schweiz) i februari och hela tiden tar jag små steg mot en pallplats där. Så i det stora hela känner jag att det gick bra idag, sa André efter sitt andra åk.

När allt var klart stod Henrik Kristoffersen som segrare i kvällens tävling. 

Tävlingarna i Madonna di Campiglio var de sista innan jul. Nu tar åkarna lite välförtjänt julledigt och siktar på nästa slalom som är i Zagreb, Kroatien, 5 januari.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info