Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Klassisk svensk-tävling i Madonna di Campiglio

21 DEC 2016 18:43
Det är på klassisk mark för svensk alpin skidåkning som det är kvällstävlingar i morgon. Det är nämligen i just Madonna di Campiglio, Italien, som Ingemar Stenmark tog sin första världscupvinst den 17 december 1974. Foto: Klas Rockberg/SSF
  • Uppdaterad: 21 DEC 2016 18:44

När solen har gått ner över de italienska dolomiterna är det dags för André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, Mattias Hargin, Huddinge SK AF, Jens Byggmark, Tärna IK Fjällvinden, Anton Lahdenperä, Gällivare SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK, och Mattias Rönngren, Åre SLK, att starta i en av världscupens mest klassiska tävlingar.

Herrarna har varit i Madonna di Campiglio sen igår, och Jens Byggmark ser fram emot sista tävlingen innan jul.

– Jag gillar verkligen det här området och tävlingarna brukar vara grymma, och ska jag vara ärlig är det en av mina favorittävlingar.

Kvällstävlingar brukar bjuda på speciell stämning eftersom det ger många möjlighet att komma och heja fram sina favoriter. Och även om det var många år sedan Stenmark tog sin första vinst här kommer de svenska åkarna göra allt för att hålla fanan högt i morgon.

Mattias Rönngren gör dessutom sin debut i världscupslalom. Något som skulle kunna spela stort på nerverna, men för Mattias är det tydligt vad han måste göra. 

– Det är bara ut att köra allt jag har. Jag vet ju vad som krävs för ett andra åk så det finns ju inget att hålla igen på, sa Mattias efter dagens träning.

Första åket är 17.45, andra åket 20.45. Du kan följa allt i SVT1, SVT2 och Eurosport 1, samt via FIS livetiming.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info