Hoppa till sidans innehåll

Kling vill åka fortare i Val d'Isère

16 DEC 2016 15:44
Solen fortsatte stråla i de franska alperna när Val d’Isère bjöd på världscuptävlingar. Det är damernas farthelg och Kajsa Kling, Åre SLK, håller fanan högt som ensam svensk på start. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 16 DEC 2016 15:44

Idag var det dags för den alpina kombinationen som innebär att de först åker ett åk störtlopp följt av ett åk slalom. Det är en speciell kombinationsdisciplin som innebär att du måste prestera både i den snabbaste disciplinen och i den mest tekniska.

Alpin kombination lockar inte bara till sig fartdemonerna utan även några av de vassaste slalomspecialisterna, så konkurrensen är ännu hårdare än vanligt.

Första åket i den alpina kombinationen hade Kajsa startnummer 14. Hon har under träningarna inför helgen visat att hon kan leverera snabba tider, men efter störtloppet sa hon att det inte gick precis som hon tänkt.

– Jag skulle vilja ha åkt renare och bundit ihop svängarna bättre.

Kajsa låg på en 11:e plats inför andra åket, 1.84 efter ledaren Laurenne Ross från USA.

I andra åket blev det tufft för Kajsa eftersom flera duktiga slalomspecialister tidigt satte bra tider att försöka slå. Med tanke på att Kajsas styrka är fartgrenarna gjorde hon ett bra åk och slutade på en 17:e plats.

– Slalomen kan jag inte säga så mycket om. Det gick väl lite som förväntat eftersom jag inte tränat speciellt mycket slalom. Men i störtloppet vet jag att jag kunde åkt snabbare i övre delen, så nu får vi sätta oss ner och analysera vad jag skulle gjort annorlunda och ta med mig det till i morgon, sa Kajsa efter sitt andra åk.

Ilka Stuhec, Slovenien, knep förstaplatsen.

I morgon är det störtlopp med start 10.30. Följ det på SVT1 och Eurosport 1, samt via FIS livetiming.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info