Hoppa till sidans innehåll

Myhrers 200:e världscup

18 DEC 2016 14:40
I italienska Alta Badia var det idag dags för herrarnas storslalom samtidigt som det sista dagen i damernas farthelg i franska Val d’Isère var Super G. Foto: GEPA
  • Skapad: 18 DEC 2016 14:40

André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, som idag gjorde sin 200:e världscupstart startade som nummer 11 och låg 10:a efter första åket. Matts Olsson, Valfjällets SLK, tog sig vidare till andra åket som 26:a.

André slutade 11:a och Matts, som gjorde ett bättre andra åk höjde sig till en 22:a plats.

Andrés andra åk var inte riktigt lika vasst som första, men det var ändå ett okej åk enligt tränare Heinzpeter Platter.

– Båda åken var bra, men första var bäst för André.  Matts åkte jättebra i andra åket. Han var lite stressad över att inte kvala in till andra åket och det syntes i hans första åk. Men i andra åket såg det bättre ut.

Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK, lyckades tyvärr inte ta sig vidare till andra åket, men Heinzpeter är ändå nöjd med hans insats.

– Det ger Kristoffer så mycket att vara med på världscup även om han inte tar sig till andra åket. Han får vara med och känna på stämningen och bli trygg i all cirkus kring tävlingarna. Det kommer bara göra honom bättre.

Både Matts och André kvalade där med in till morgondagens parallellstorslalom som är i samma backe och har första start 18.00.

Kajsa Kling, Åre SLK, hade en tuff dag i Val d’Isère när hon slutade 31:a i Super G. Åket föll inte riktigt på plats som det måste göra för att få till en bra tid, men nu lägger hon all sin fokus på sin nästa tävling i Courchevelle, Frankrike, på tisdag när det är storslalom med första start 10.30.

Lara Gut, Schweiz, vann damernas Super G och Marcel Hirscher, Österrike van herrarnas storslalom.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info