Hoppa till sidans innehåll

Ny fokus inför morgondagens Super G

17 DEC 2016 12:59
När det var dags för andra dagen i damernas farthelg i franska Val d’Isère gick det inte riktigt som förväntat, men då finns det bara en sak att göra. Glömma bort, ladda om och fokusera på nästa race. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 17 DEC 2016 12:59

Störtloppsbacken såg än en dag riktigt fin ut. Föret var kallt, solen sken och publiken hade samlats kring målfållan. Kajsa Kling, Åre SLK, som vid gårdagens nummerlappsutdelning valt startnummer fem var redo på start för att åka så fort hon bara kunde.

Tyvärr fick hon inte ihop åket som hon önskat och när hon kom i mål var hon märkbart missnöjd med sitt åk.

– Jag måste mer framåt och binda ihop svängarna mer, precis som igår. Jag vill inte ta med mig något från idag utan bara glömma och skita i dagens tävling. Nu ska jag sikta på imorgon.

Kajsa slutade på en 18:e plats, 1,65 efter dagens segrare Ilka Stuhec från Slovenien.

Vikten i att kunna lägga en mindre bra tävling bakom sig är oerhört stor. Det är viktigt att komma ihåg att en tävling inte är talande för hur en hel säsong ska gå. Ibland går det inte som planerat och då ligger en stor del av förberedelserna för nästa race i att inte gräva ner sig utan snarare att kunna lägga saker bakom sig och ladda om.

I morgon är det dags för Super G och starten går 10.30. Du kan följa tävlingarna på SVT 1, Eurosport 1 och via FIS livetiming

 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info