Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

4:e plats för Wikström

12 MAR 2017 19:28
I helgen har damernas världscup haft sista stoppet innan finaltävlingarna i Aspen, USA. I fredags tävlade de i storslalom och på lördagen i slalom i Squaw Valley, USA.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2017 11:19

Fem svenska damer tävlade i både storslalom och slalom. Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Maria Pietiläe Holmner, UHSK Umeå SK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, Sara Hector, Kungsbergets AK, och Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK.

Bäst i storslalomen gick det för Sara som slutade på en 15:e plats och därmed kvalificerade sig till finaltävlingarna i Aspen i veckan.

Maria, som tillsammans med Sara var de enda svenska åkarna som tog sig vidare till andra åket, låg 19:e inför andra åket och slutade 28:e.

– Det var ett okej första åk som var utmanande med den vårlika snön. Jag kände mig osäker och vågade inte gå så rent som krävdes för att åka snabbt, berättar Maria efter sitt första åk.

I andra åket hade hon som mål att satsa mer genom hela åket, en satsning som tyvärr inte höll.

– I första halvan kändes det bra, men i långsvängen på mitten kom jag in sent och var för avvaktande och det resulterade i en dålig mittendel för mig så jag tappade både tid och placeringar. Det är långt ifrån hur jag velat avsluta min storslalomsäsong men det är bara att knyta näven i fickan och arbeta vidare, avslutar Maria.

Frida på en 37:e plats, Emelie 46:a och Anna 40:e tog sig inte vidare till andra åket i storslalomen.

– Det var relativt tuffa förhållanden och jag tyckte jag bitvis hade bra åkning i det stora hela men jag fick inte med mig den fart som krävdes. Jag fick tryck för sent och då blev det slagigt, men jag känner mig laddad inför slalomen, sa Anna efter storslalomen.

När det dagen efter blivit dags för slalom var Frida först ut genom startporten. Efter storslalomen var hon laddad för att få med sig ett bra resultat in mot finaltävlingarna i Aspen, men olyckligtvis gick inte allt som hon ville när skidorna fastnade i varandra halvvägs ner i tävlingsbacken, hon missade en port och tappade därför tid och kvalade inte in till andra åket.

– Jag åkte bra och hade bra fart under skidorna, men så hade jag oturen att skidorna fastnade i varandra och jag kunde inte svänga runt. Det var synd men nu lägger jag det bakom mig och laddar om till Aspen med vetskapen att jag har farten som krävs, berättar Frida.

Bättre gick det för Emelie som hade startnummer 10 och inför andra åket låg på en fin 9:e plats. I andra åket klättrade hon ytterligare positioner och säkrade en säsongsbästa 4:e plats.

Även Anna lyckades få till en säsongsbästa tävling när hon säkrade sina första världscuppoäng för säsongen genom att åka upp sig från en 11:e plats i första åket till en 10:e plats i slutställningen.

– Jag är riktigt nöjd med mitt första åk. Jag kom in bra från början och följde med de spår som fanns. Sen kunde jag släppa på och det var så skönt att komma ner och se att jag låg 11:a med tanke på att jag hade startnummer 33. Sen i andra åket kände jag aldrig riktigt att jag kom in i åket utan jag var hela tiden lite sen och långt bak i position, men i det stora hela är jag supernöjd och det är så skönt att få åka här ifrån med en 10:e plats och första vc-poängen för säsongen, avslutar Anna.

Sara slutade 22:a i slalomen och Maria åkte tyvärr ur i sitt första åk.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info