Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

4 svenskor topp 20 i JVM-slalom

13 MAR 2017 22:23
Den näst sista dagen av JVM 2017 innebar storslalom för herrarna och slalom för damerna. Foto: Klas Rockberg
  • Uppdaterad: 13 MAR 2017 22:35

Dagen började med herrarnas JVM-storslalom i Åre, där det var fyra svenskar till start. Men det blev en jobbig start för de svenska grabbarna i det första åket. Hannes Grym, Storklintens AK var bäst placerad på plats 38, Filip Vennerström, Sundsvalls SLK 46:a, Zack Monsén, Åre SLK plats 70 och Filip Platter, Åre SLK körde ur.

Tyvärr bjöd andraåket på många urkörningar och den enda svensken som lyckades ta sig ner två åk var Hannes Grym som slutade på en 30:e plats och sa såhär om den egna insatsen:

– Inför racet hade jag en bra känsla, målet var att placera mig runt en 15:e plats. Jag var inte riktigt där i stunden, var inte nervös men blev alldeles för försiktig och det kändes som att det låste sig för mig. Andraåket lite bättre, men långt ifrån det jag kan prestera. 

Vann tävlingen gjorde Loïc Meillard, SUI, före tvåan Timon Haugan, NOR och trean Victor Guillot, FRA.

Dagen och kvällen fortsatte med damernas avslutande slalomrace med hela sex svenskor till start som blev en betydligt roligare tillställning med ”blågula” ögon sett.

Efter det första åket hade vi inte mindre än fyra svenskor bland de 30 främsta. Elsa Håkansson-Fermbäck, Vemdalens IF på plats 15, Hanna Ögren, UHSK Umeå plats 18, Sara Rask, Sollentuna SLK på en 24:e plats och Emelie Henning, Järfalla AK plats 28. En inledning som bådade gott inför det avslutande åket, där svenskorna skulle ha betydligt förmånligare startnummer.

De svenska damerna gjorde det mesta av förutsättningarna, där samtliga också klättrade placeringsmässigt i det andra åket. Bäst svenska blev Håkansson-Fermbäck på plats 12, Ögren 16, Henning 18 och Rask slutade på plats 19. En stark laginsats med fyra tjejer topp 19.

Det var en glad Erika Holmberg, damtränaren, som sa såhär om den svenska insatsen:
– Jag har bara positiva saker att säga idag, tjejerna åker bra skidor och det är imponerande att de kan göra det på ett JVM, det är lätt att man blir lite tagen av stundens allvar och inte når sin normala standard. Det är trots allt för de allra flesta debut i dessa sammanhang, JVM är den största tävlingen de kört hitintills i deras karriärer så det är en härlig insats de gör idag.

 Erika fortsätter:
– Arrangören har gjort ett fantastiskt jobb på alla fronter, de gör verkligen allt de kan för att vi ska få så bra tävlingar som möjligt. Övriga nationer är imponerande av arrangemanget, de ger till och med applåder på lagledarmötena så det är onekligen ett gott betyg, säger Erika.

Imorgon avslutas JVM med herrarnas slalom.

 

 

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info