Hoppa till sidans innehåll

Bra insats av damerna i JVM-kombinationen

10 MAR 2017 15:16
Det blev inte mindre än tre damer topp 19 på JVM-kombinationen. Foto: Nisse Schmidt.
  • Skapad: 10 MAR 2017 15:16

Dagen inleddes med Super G för damerna där tre av svenskorna placerade sig bland de 30 främsta. Lisa Hörnblad, Höga Kusten AK gjorde en stark prestation och placerade sig som sexa, Ida Dannewitz, Uppsala SLK 16:e och Fanny Axelsson, IFK Mora knep 30:e platsen. Snabbast i Super G var åter Nadine Fest, Österrike som skaffade sig ett bra utgångsläge inför den avslutande slalomdelen.

Fanny Axelsson sa såhär efter den inledande Super G delen:
– Mitt mål var att ta mig in topp 30 inför racet, konkurrensen är så pass hård på JVM att det gäller att få till ett bra startnummer i slalomen. Själva Super G-åket i sig var ingen vidare insats från min sida. Lite oroligt underlag och flatljus gjorde att jag fick kämpa med bakvikt och fick inte alls till den åkning jag önskat, sa Fanny som ändå lyckades knipa 30:e platsen.

I det avslutande slalomåket var Fanny först ut av samtliga och satte ner det sjätte snabbaste åket, klättrade 11 placeringar och slutade på en 19:e plats. Ida gjorde även hon ett bra slalomåk, nionde tid och klättrade till en fin 14:e plats. Lisa som hade ett bra utgångsläge inför slalomdelen körde stabilt och åkte in på en slutlig åttondeplats, hennes tredje raka resultat bland de 11:a främsta detta JVM.

Damtränaren Erika Holmberg var nöjd med tjejernas insats:
– Sammanfattningsvis en bra dag, jag tycker att tjejerna har gjort vad de kunnat och att tre är topp 19, varav en är topp 10 är mer än godkänt i denna konkurrens. Bra indikation att de vågar köra för det och inte håller igen, sa Erika efter tävlingen.

Imorgon väntar vilodag för damerna och det är då dags för herrarna att köra kombination. 

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info