Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Hansdotter och Myhrer i topp

01 APR 2017 16:51
Sista SM-dagen bjöd på storslalom och årets sista alpina SM-guld delades ut till Frida Hansdotter, Norbergs SLK, och André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina.
  • Skapad: 01 APR 2017 16:51

51 herrar och 42 damer hade tagit sig till Åre för sista disciplinen i årets upplaga av alpina SM för storslalom och fartgrenarna.

Efter första åket var det Maria Pietilä-Holmner, UHSK Umeå SK, som höll ledningen i damernas klass, tätt följd av Sara Hector, Kungsbergets Alpina, på en 2:a plats och Anna Swenn-Larsson på en 3:e plats.

Frida låg 5:a efter första åket men i sitt andra åk fick hon bitarna att falla på plats.

– Jag öste allt jag hade i andra åket. Jag tänkte att det här är mitt sista storslalomåk för i år så det gäller att ligga på. Jag har haft en lite strulig storslalomsäsong och att få avsluta säsongen med en vinst är ju jättehärligt, sa Frida efter tävlingen.

SM-silvret gick till Maria Pietilä-Holmner och Sara Hector tog hem bronset.

I herrarnas åk låg André i ledningen redan efter första åket, men bara dryga tre tiondelar bakom jagade Gustav Lundbäck, Luleå AK, och ytterligare ett par tiondelar bakom Gustav låg Anthon Cassman, Östersund Frösö SLK.

I andra åket fortsatte André åka stabilt och behålla ledningen. Anthon tog sig in som 2:a och Matts Olsson, Valfjällets SLK, klättrade från 4:a upp till en 3:e plats.

– Jag tycker att jag fick till två bra och stabila åk. Jag hade väl lite flyt med min lottning när jag fick starta som tvåa i första åket och fick ett bra utgångsläge, men jag fick med mig bra fart i andra åket också så det satt fint. Det är mitt andra SM-guld i storslalom och det är kul, men det största är nog ändå att jag lyckades slå min vapendragare Matts som jag delar rum med hela säsongen, sa André efter dagens tävling.

Du kan se samtliga resultat här

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info