Hoppa till sidans innehåll

Hargin fixade pallplats i Levi

12 NOV 2017 14:03
Efter att premiären i Sölden blåst bort var det så äntligen dags att dra på nummerlappen och göra säsongsdebut för herrarna. Foto Bildbyrån
  • Skapad: 12 NOV 2017 14:03

Minusgrader och fallande snö väntade herrarna i finska Levi. Sex svenska herrar till start och stor förväntan i luften inför slalomracet.

Först ut med startnummer 12, Mattias Hargin från Huddinge SLK. Svenskarna brukar traditionsenligt vara snabba på flacken och Mattias gjorde ingen besviken. En stabil brantåkning och in på plats 12 efter det tidsmässigt tajta förstaåket.
– Jag tyckte det gick ganska ok i första men jag ska försöka låta skidorna gå ännu mer nu i andra. Jag gillar bansättningen och jag har en linje jag tror ska funka, sa Mattias inför det andra åket.

Näst på tur, André Myhrer, Bergsjö-Hassela Alpina med startnummer 14 som så sent som i våras vann den senaste slalomtävlingen på VC-avslutningen i Aspen, USA. Återigen en bra start för svenskarna och André var snabbast på den flackare delen och åkte rutinerat i branten. In på plats 5 och definitivt med i diskussionen om pallplatserna. 

Fyra åkare återstod, Kristoffer Jakobsen, Gustav Lundbäck, Emil Johansson och Anthon Cassman. Tyvärr lyckades ingen av killarna kvala till det andra åket och Kristoffer Jakobsen som låg på en 20 plats efter andra mellantiden var givetvis besviken efter att ha kört ur.
–Det var inte vad jag ville. Så himla tråkigt eftersom jag inte tyckte att  branten skulle vara ett problem. Spetsen på skidan fastnade precis på käppen och sen var det över, sa Kristoffer efter åket.

Två killar vidare och ett intressant utgångsläge för André och Mattias. 

Först ut Mattias Hargin, 12 efter det första åket.

En betydligt trixigare bana väntade åkarna i det andra åket, något som verkade passa Mattias bra som öste på rejält i de tajta kombinationerna. Grön skylt byttes till röd efter branten, men en stark avslutning av Huddingekillen och upp i ledning! 

André Myhrer i banan med Mattias Hargin som ledare i mål. En rejäl satsning av André som med grön skylt hela vägen var påväg mot något riktigt intressant när han med ett fåtal portar kvar körde ur. 

Det var en nervös väntan i mål för Mattias Hargin som stadigt klättrade i resultatlistan när endast ledaren från det första åket återstod. Dave Ryding från Storbritannien gav sig i väg. En furiös satsning av britten bar inte hela vägen, en innerskida ställde till det och Mattias Hargin klättrade från 12 till en 3 plats!

Första pallplatsen för säsongen säkrad och en skön avslutning av slalompremiären i Levi.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info