Hoppa till sidans innehåll

LVC i Kungsberget

19 MAR 2017 15:32
Lilla Världscupens tredje finalhelg fortsatte på söndagen med tävlingar i Kungsberget och Bollnäs. Gävle Alpina SK och Kungsbergets Alpina stod som arrangörer tillsammans när tävlingarna hölls i Kungsbergets backar.
  • Skapad: 19 MAR 2017 15:32

Lilla Världscupen fortsatte sprida skidglädje och härliga arrangemang samtidigt som solen strålade över Kungsberget. Det var drygt 70 åkare i både U11 och U12 som tävlade i slalom i finalen för Region 3.

Precis som vid de tidigare LVC-tävlingarna låg de arrangerande klubbarna bakom en stor del av arbetet för att möjliggöra tävlingarna och det är just det som visar sig vara ett lyckat koncept.

En som dragit ett stort lass inför helgens tävlingar är tävlingsledare Johan Welander från Kungsbergets AK.

– Det har varit ett fantastiskt arrangemang. Vi har haft ett härligt väder och en riktigt bra backe så jag hade inte kunnat begära mer. Det har varit fullt av glada ungdomar och glada föräldrar, helt rätt stämning för LVC, berättar Johan.

Han fortsätter med att berätta varför han tycker det är viktigt att lägga ner mycket arbete vid Lilla Världscupen.

– Det är viktigt att få till LVC-tävlingarna bra för att vi ska kunna visa våra ungdomar vad som finns och för att kunna utveckla skidåkningen framåt. Det låter på ungdomarna som att de tycker det är jättekul med hela inramningen. Det är härlig stämning både uppe på start och nere i mål. Det är så kul att förbundet lägger ner den här tiden och pengarna på att skapa den här arenan för ungdomarna.

Alla volontärer, engagerade föräldrar och energifyllda ungdomar skapar tillsammans en härlig stämning där sporten lyfts fram från sin bästa sida samtidigt som ungdomarna får en möjlighet att göra det de tycker allra mest om, att åka skidor.

Utan volontärerna hade aldrig tävlingarna kunnat genomföras, och en som kanske är engagerad snäppet mer än andra är Johan Malmberg.

– LVC är väldigt kul eftersom jag får träffa så mycket folk från andra klubbar. Stämningen de senaste dagarna har verkligen varit på topp. Att vara volontär på LVC har varit skitkul, säger Johan.

Johan Malmberg vid LVC-finalen i Kungsberget

Johan, som till vardags är engagerad i Gävle Alpina, är van vid att stå i backen eftersom han i vanliga fall också fyller en stor del av sin fritid med sitt alpina engagemang.

– Jag tycker det är så roligt att vara här med alla skidåkare och jag älskar verkligen skidåkning. Det gör att jag vill hjälpa till att driva på skidåkningen. I vanliga fall är jag väldigt engagerad i Gävle Alpina som tidtagsansvarig på våra tävlingar, jag är tränare för U8 och U10, men är med en del i de andra träningsgrupperna också, sen är jag ansvarig för snöläggning i vår hemmabacke i Gävle.

Det är till stor del tack vare eldsjälar som Johan som det går att genomföra tävlingar som Lilla Världscupen.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info