Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Laguttagning till Beaver Creek

28 NOV 2017 18:20
Laget till helgens fart- och tekniktävlingar är uttaget. Två svenska åkare ska tävla i storslalom och en i farttävlingarna.
  • Uppdaterad: 30 NOV 2017 13:04

Beaver Creek, USA, står som värd för herrarnas världscup i helgen. Det är tävlingar från fredag till söndag och det är både fart och teknik som står på schemat. Super G, störtlopp och storslalom.

Felix Monsén, Åre SLK, är först ut på fredagens Super G, och sen på lördagen är det dags för Felix att representera Sverige i störtlopp.

– Jag skulle säga att mitt största fokus till inför helgen är att åka skidor och våga vara rå i min åkning. Jag är inte nöjd med det jag presterade i Lake Louise förra helgen främst för att jag inte åkte som jag ville, säger Felix.

På söndagen är det dags för teknikherrarna att inta pisten och då är det storslalomspecialisten Matts Olsson, Valfjällets SLK, som tillsammans med André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, som ska tävla.

– Det är skönt att köra igång nu äntligen. Jag är som alltid lite osäker vart jag står innan premiären är gjord men börjar känna mig bättre och bättre, säger Matts.

På fredag börjar tävlingarna 18.45, på lördag 19.00, och på söndag är första åket 17.45 och andra åket 20.45. Alla tider är svenska tider och du följer tävlingarna enklast på kanal 5 och Eurosport.

Samtidigt har damerna sina världscuptävlingar i Lake Louise, Kanada, men där kommer inga svenska åkare till start.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info