Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Myhrer vann i Aspen

19 MAR 2017 19:14
Tre finaldagar med svenska åkare i Aspen, USA, och tre pallplatser. På söndagen säkrade André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, sin sjunde individuella världscupsseger när han vann i säsongens sista vc-tävling.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2017 22:25

Efter första åket låg André på en stabil andraplats, bara åtta hundradelar efter den så ofta dominante Marcel Hirscher från Österrike.

Inför andra åket petade André in ytterligare en växel och visade på stort självförtroende när han fullkomligt vräkte sig ner för backen. Han kom i mål med 14 hundradelar till tvåan Felix Neureuther, Tyskland, och ytterligare en hundradel bakom låg trean Michael Matt från Österrike.

– Det var grymt roligt och skönt med en sån avslutning. Det ger bra motivation till nästa år. Det var tuffa förhållanden men det fanns ändå ett bra spår att följa så jag försökte bara ligga i det och jobba med upp fart. 

Efter sitt första kanonåk visste André vad han ville i andra åket.

– Inför andra åket kände jag mig laddad och bestämd att jag skulle ut och jaga förstaplatsen, fortsätter han.

Mattias Hargin, Huddinge SK, låg 11:a inför andra åket och även han visade på fin form när han tangerade säsongsbästa i slalom med en 6:e plats.

Hirscher missade pallen i sitt andra åk och placerade sig på en 4:e plats.

Sara Hector, Kungsbergets AK, var enda svenska dam i damernas storslalomfinal. Inför andra åket låg Sara på en 18:e plats men i sitt andra åk klättrade hon ordentligt och slutade 10:a.

– Det var kul att sluta säsongen med ett bra sista åk. Det har varit en kort och speciell säsong för mig där jag har fått kämpa mycket, så jag är glad för det som är bra och jag känner att det finns mycket att jobba på till nästa år. Det bästa är att jag har gott om tid att jobba nu, avslutar Sara.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info